Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera HGK

Nadanu Vidoševiću blokirane i skulpture

nadan vidošević
Foto: Marko Prpić/VLM
25.02.2014.
u 13:22

Nakon što je Vidošević pritvoren zbog sumnje da je HGK oštetio za 31 milijun kuna, zaplijenjeno mu je 538 umjetnina.

Na 14 skulptura, među kojima je i "Majka s djetetom" Ivana Meštrovića, koje su “krasile” vilu Nadana Vidoševića na Prekrižju, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, a na zahtjev USKOK-a, stavio je privremenu mjeru osiguranja oduzimanja imovinske koristi. Drugim riječima, Vidošević i članovi njegove obitelji – majka, supruga i kći – do daljnjeg ne mogu raspolagati spomenutim skulpturama, odnosno ne mogu ih, primjerice, prodati.

Na takvu mjeru sud se odlučio jer spomenute skulpture nisu izuzete iz vile na Prekrižju i zaplijenjene jer to nije bilo moguće učiniti zbog njihove veličine. Pod mjerom zabrane otuđenja našla se i slika “Žena anđeo” Nives Kavurić Kurtović jer je montirana na zid kao drveno-stakleni sanduk.

Inače, nakon što je Vidošević uhićen i pritvoren zbog sumnje da je u aferi Remorker HGK oštetio za najmanje 31 milijun kuna, istražitelji su u njegovoj kući popisali i oduzeli ukupno 538 umjetničkih djela, povijesnih knjiga i arheološkog blaga.

>>Vidoševiću i J. Mladinov produljen istražni zatvor za dva mjeseca

>>Nadan Vidošević na safariju smaknuo lava, slona, krokodila...

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Autor: Željko Lukunić/Pixsell

Komentara 20

GO
golub
10:12 25.02.2014.

Proganjaju samo milijardera Sanadera i Vidoševića, a što je sa preostalim 280 lopova.

IS
istri
12:36 25.02.2014.

ove treba: ne procesuirati vec objesiti na stup srama.

IV
ivac
08:41 25.02.2014.

Kako dugo taj proces sa Vidoševičom bude trajao mislim koliko godina .Bojim se ako bude par godina da bude državna kasa bankrotirala jer te sve parnice idu iz našeg žepa a i remetinec je dosta skup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije