Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Hrvatski narod ima dvije domovine

Uređenje BiH Vidošević vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.
29. studenoga 2009. u 15:22 93 komentara 2 prikaza
nadan vidošević
Foto: Arhiva VL

Tu sam jer ne možete biti predsjednik Republike Hrvatske, a da ne vodite računa o BiH, jer to je druga domovina hrvatskoga naroda - rekao je nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević za svojega posjeta Tomislavgradu.

- Cijelu svoju karijeru posvetio sam poboljšanju gospodarskih odnosa dviju zemalja. Danas imamo tri milijarde međusobne robne razmjene, najuređenije odnose među zemljama regije i jedinstveni ekonomski prostor. Hrvatska mora zauzeti jasne i nedvosmislene stavove prema BiH - zaključio je Vidošević, dodavši da uređenje te zemlje vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.

– Moj ideal je trajni mir, i kroz trajni mir gospodarski prosperitet - rekao je Vidošević te se ujedno osvrnuo i na Daytonski sporazum.

– Daytonski sporazum jednom je značio mir, ali nedovoljno je rješenje za današnji život građana BiH. Izazov je naći ustavno rješenje kako doći do ravnopravnosti triju naroda - zaključio je.

Nakon Tomislavgrada Vidošević je posjetio i Livno gdje se družio s građanima i obišao proizvodni pogon „Mljekare Livno“.

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • podravec:

    rudi šarmeru, u politici nema šarmerskih umijeća, jer je u pregovorima svako svakome vuk sa iznimkom Hrvatske čiji su pregovaraći ovce. Vidošević može u najboljem slučaju šarmirati stare frajle kao i Mesić. Tebi je Vidošević namjestio neki posao ali to ... prikaži još! ne znaći da je pošteno stekao one milijune € i da mu nije mjesto iza švedskih gardina. Neka on najprije dokaže od kuda mu sve to ( o umjetninama kolaju neke interesantne priće) pa onda neka se kandidira.

  • stipe11:

    Puno nejasnoća iz BezNadanove prošlosti kao i sumnji u osobni nagli financijski uspon, mnogo kritizira i obećaje, a kao 15-ogodišnji predsjednik HGK-a imao je prigodu i sam nešto napraviti, a nije, beskrupulozni oligarh koji licemjerno manipulira umirovljenicima, braniteljima, djecom s ... prikaži još! posebnim potrebama i dr., pozer i šarmer koji svojiim tjelesnim izgledom koji ne bi trebao biti dostatan za dužnost predsjednika svjesno ide na labilniji dio ženskog biračkog tijela, forma bez sadržaja, kontinuitet i prvi izbor Mesića..

  • Pippo9:

    Čovjek je lopov,politički prevrtljivac a i sad je očito-ulizica