Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Danas počinje moja bitka za bolju Hrvatsku

Najveća zla koja moramo pobijediti su kriminal koji je postao sustav u zemlji i korupcija koja se pretvorila u stil života. U tome nam nitko ne može pomoći - rekao je Vidošević.
19. studenoga 2009. u 13:37 36 komentara 3 prikaza
vidosevic
Foto: Goran Stanzl/VLM

ZAGREB - 27. prosinca ove godine nećete birati mene zato što me volite jer sam pametan, jer sam lijep, nego ćete birati za vlastitu budućnost. Jer vjerujete da znam bolje nego drugi, jer znam voditi Hrvatsku u ovim vremenima i s ovim izazovima koji su danas pred njom - izjavio je Nadan Vidošević na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Novinarskom domu povodom službenog početka kampanje za predsjednika države.

U ovu kampanju, kaže, nije ušao iz obijesti ili zbog ostvarenja profesionalnih ambicija, već zato što želi ostvariti vlastiti san o slobodnoj Hrvatskoj. 

- Mi smo privilegirana i neponovljiva generacija koja je imala sreću doživjeti samostalnu Hrvatsku. U povijesti je naš narod hodao od gospodara do gospodara. Mijenjali su se nazivi naših gradova, a drugi su nam odlučivali o sudbini. To ne smijemo dopustiti danas. Ova generacija mora se konačno osloboditi sluganskog mentaliteta - rekao je Vidošević.

- Ne želim Hrvatsku kojom će upravljati vjerovnici, a ovaj narod će biti u dužničkom ropstvu. Najveća zla koja moramo pobijediti su kriminal koji je postao sustav u zemlji i korupcija koja se pretvorila u stil života - poručio je.

Vidošević je rekao kako smatra da je krajnje vrijeme da Hrvatska definira svoje interese.

- Imamo ceste, željezničku mrežu te luke. To nas čini poželjnima za investiranje jer preko Hrvatske druge zemlje mogu biti povezane sa svijetom. Mi smo Mediteran Europe i to je naša strateška prednost - istaknuo je. Ponovno je rekao kako se protivi kriznom porezu kao mjeri koju nitko u svijetu nije donio te je naglasio kako se u posljednje tri godine hrvatski državni proračun povećao za 35 posto. Pametan štedi kad ima, a ne kad nema - rekao je.

- Na onima kojima trebamo biti vječno zahvalni za slobodu naše domovine mi bi štedjeli i na uštrb njih stvarali rezerve novca za vlastitu budućnost. To nije Hrvatska kakvu sam ja sanjao - kazao je Vidošević.

- Danas počinje velika utrka u kojoj će se pokušati doprijeti do svakog građanina, ali nemojmo dijeliti naranče i lopte već vjeru ljudima da znamo. Ja vjerujem u ovu zemlju, znam kuda treba ići, znam da moram biti prvi među jednakima. Želim bolju budućnost svojoj djeci i onima koje volim - rekao je  Vidošević dodajući kako je u 48 sati Hrvatska slomila neprijatelja i dobila rat. Ako smo pobijedili tada, možemo pobijediti i sada. U tome nam nitko ne može pomoći, osim sami sebi. Nikad protiv nekoga, ali uvijek za sebe, poruka je Nadana Vidoševića.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • 1+korisnik:

    Imamo li izbora. Treći predsjednik je Nadan Vidošević.

  • dante:

    Neka čovjek radi svoj posao, uvjeren sam da ćemo svi ubirati plodove rada. Ostali samo lupaju fraze i prazne priče.

  • super7:

    Nadane, samo naprijed uzdignuta čela.