Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESPORTS

Videoigre postale službeni sport u američkim školama

Reboot infogamer
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
27.03.2019.
u 14:55

Globalno tržište eSporta vrijedi i do milijardu američkih dolara, publika je mlada i svakim danom je sve veća.

Svijet videoigara jedna je od najbrže rastućih industrija tehnološkog svijeta. Prije nešto više od 10 godina ona je tek započinjala svoj uzlet koji se danas transformirao u vrhunac razvitka videoigara.

Kao predvodnici zapadnog svijeta u razvijanju tehnologije, Amerikanci su među prvima uveli igranje videoigara kao službeni sport u srednjim školama, piše CNN.

U jesen prošle godine "legalizirano" je u saveznim državama Connecticut, Georgia, Kentucky, Massachusetts te Rhode Island. Nije trebalo čekati dugo, a već par mjeseci kasnije pridružuju im se Alabama, Mississippi i Texas.

Globalno tržište esporta u ovoj godini trebalo bi "okrenuti" čak milijardu američkih dolara, prema istraživanju Newzoo. Publika do koje esports dopire trebala bi brojiti pola milijardi ljudi.

Reboot Infogamer na Velesajmu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Cibertron
Cibertron
15:09 27.03.2019.

Bolje da napravimo dobru igru nego ove brodove od kojih je samo gubitak

ZD
zdip
15:30 27.03.2019.

mislim da ljudi krivo tumače riječ SPORT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije