Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava zima i nama stiže

VIDEO Zimska idila u BiH: 'Kad Biograđani na duhovnoj obnovi odu na misu i izađu iz crkve...'

Blidininje.net, Franjevačka kuća molitve Masna Luka
22.11.2023.
u 15:57

Prekrasne snježne prizore bilježe web kamere na području čitavog parka prirode Blidinje

"Tako to izgleda kad se Biograđani koji su kod nas na duhovnoj obnovi probude, odu na misu i nakon mise iziđu iz crkve", objavili su na Facebook stranici Franjevačka kuća molitve Masna Luka u BiH uz bajkovite prizore napadalog snijega. Prekrasne snježne prizore bilježe web kamere na području čitavog parka prirode Blidinje. Kako piše Vrisak.info, snijeg pada cijeli dan, a očekuje se da će prestati padati oko 17 sati.

Snijeg je zabijelio i vrhove u Hrvatskoj. U 7 sati ujutro na Zavižanu su bilo 23 nova centimetra snijega, podaci su DHMZ-a. Snimljen je snijeg na Dinari. No nije sve tako idilično. Jaka, ponegdje i olujna bura, pa i s orkanskim udarima stvara probleme na cestama. U 12.30 sati na križanju cesta D27-D54 prevrnula se prikolica kamiona. Mnoge dionice zatvorene su za sav promet. Za Kvarner i riječko područje bio je upaljen i crveni meteoalarm. DHMZ predviđa postupak oborina.

No prema prognozama, prava zima tek nam stiže. Zbog razvoja anticiklonalnog bloka između Velike Britanije i Islanda, u naš dio Europe prodrijet će velika količina hladnog zraka. Temperature zraka past će ispod prosjeka u cijeloj središnjoj i istočnoj Europi, a odstupanje će najizraženije biti u središnjem Balkanu uz temperature zraka i do 10°C ispod prosjeka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije