Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U SABORU

VIDEO Žestoki obračun Peović i Jandrokovića: 'Vi ste nacionalni izdajica, prestanite koristiti taj izraz'

Foto: Screenshot Saborska TV
1/5
28.02.2024.
u 11:47

Katarina Peović optužila je HDZ-ovce da su kvislinzi, što je uzrujalo predsjednika Sabora koji joj je odgovorio istom mjerom

Sabor je danas većinom glasova odbio SDP-ov prijedlog da se raspusti i da se odmah raspišu izbori za novi 11. saborski saziv, a protiv raspuštanja bilo je 78 zastupnika, dok je za raspuštanje bilo njih 59. Nakon glasanja, povela se burna rasprava, a u jednom trenutku došlo je do žestokog obračuna između zastupnice Katarine Peović i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

– Broje koliko nas je, broje zastave. Broje zato što se boje. Svi na prosvjed 23. 3. gdje ćemo im reći što i kako drukčije. Čuli smo bijedne uvrede. Jednu stvar treba odgovoriti, rast BDP-a. HDZ jedino što ima, zadnje za što se drži. Što se tiče stečajnog zakona, bijedno je da donosite kozmetičke promjene kada ide najveća kriza u Europi. Vi ste kvislinzi zato što ste izdali sve ljude u Hrvatskoj, sve radnike i radnice – kazala je Katarina Peović tražeći stanku, a njezina izjava prilično je uznemirila šefa Sabora. 

 

– Dobivate opomenu jer me ignorirate, a drugo, vi ste kvisling. Vi ste izdajica hrvatskog naroda. I prestanite koristiti taj izraz. Tako olako govorite o ljudima i optužujete ih za nacionalnu izdaju. Biti kvislingom znači izdati svoju domovinu, kvisling je pojam za najveću izdajicu uopće kada su u pitanju međunarodni odnosi uopće i čovjek je završio tako da je ubijen. Zazivate političko nasilje i prestanite to činiti, a posebno vi, kolega Beljak – rekao je vidno ljutit Jandroković. 

VEZANI ČLANCI: 

– Da, opći pojam za izdajicu uspjeli ste dovesti u konekciju s nekim nasiljem. To je vama sklono. Argumenti vašeg kluba su nevjerojatni u ovim raspravama, pa tako tumačite i termin kvisling. No, vi ste kvislinzi jer nam prodajete hrvatstvo grofova. Nema toga hrvatstva koje je u stanju pomiriti hrvatstvo grofa s hrvatstvom kmeta. Mi smo za kmetove, vi ste za grofove bili od prvog dana – govorila je Peović. 

– Vi ste nacionalni izdajica. Vi ste izdajica, prestanite koristiti taj izraz – zagalamio je ljutiti Jandroković. 

U raspravu se potom uključio Krešo Beljak. – Vi govorite nekome da je izdajica tko nikada nije bio na vlasti. Kvisling je onaj koji je marioneta koju je netko postavio. Ako je netko kvisling, onda je to Plenković koji je postavljen tu da odradi Agrokor, plin za cent, da odradi za strane sile. Ni Katarina Peović, ni ja, ni bilo tko iz opozicije tko nije bio na vlasti ne da ne može biti izdajica, ne može biti ništa – kazao je Beljak, što je izazvalo oduševljenje HDZ-ovaca u Saboru. 

– Baš ste dobro rekli. Stvarno ste ništa. Baš ste ništa – kazao je Jandroković. 

Komentara 15

IG
IgorY
12:45 28.02.2024.

Najglasniji su ovi koji se vrte oko 1 % ili manje. Jedino ne razumijem čime oni zavređuju tako veliku pažnju.

BJ
bjmaro
12:52 28.02.2024.

Ovakvi izrazi na Saboru su gotovo na razini Ureda sa Pantovčaka . Najgori su mi ovi sta kopiraju

XX
XXXL
12:44 28.02.2024.

Odvratno ponašanje te takozvane oporbe, koje sa političkom opozicijom u jednoj demokrtatskoj državi nema blage veze. Umjesto da rade i predlažu neke konkretne korisne zakonske alternative ovima postojećima, sa ciljem da se poboljša funkcioniranje države, ova zastupnička trash skupina na najprimitivniji način i bez ikakvih suvislih argumenta samo vrijeđa, optužuje i razgrađuje. Neke konstruktivne ili konkretne prijedloge inače od njih nikada nismo čuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije