Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažna oluja

VIDEO Zastrašujuća moć prirode: Tornado poharao grad u Teksasu, ima mrtvih

Tornado u Teksas
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
16.06.2023.
u 08:06

Dosad je zabilježeno sedam tornada, četiri u Oklahomi, dva u Teksasu i jedan u Michiganu

Grad Perryton u Teksasu pogodio je snažan tornado. Iza sebe je ostavio najmanje troje mrtvih, više od 50 ozlijeđenih, a štete su goleme. Šef vatrogasne službe Perrytona Paul Dutcher rekao je za CNN da se još jedna osoba smatra nestalom. Od troje stradalih, dvoje je poginulo u poslovnoj četvrti u središtu grada, a treći je umro u kampu za prikolice u sjeveroistočnom dijelu grada. Zgrada vatrogasne postrojbe pretrpjela je izravni udar tornada. Cijela sjeveroistočna strana Perrytona uništena je nakon tornada, rekao je Cole Underwood, sportski direktor srednje škole Perryton i nogometni trener za CNN. Škola služi kao sklonište za ljude pogođene olujom, rekao je. "Od 250 do 300 osoba bilo je tamo, uključujući "volontere i ljude koji su dolazili i jeli, samo uzimali vodu i čistili", rekao je.

 

GALERIJA Tornado poharao grad u Teksasu

Tornado u Teksas
1/9

"Imamo prostor u kojem je teretana, imamo mogućnosti pomoći ljudima koji su izgubili sve, više smo nego voljni to učiniti", rekao je.
Na pitanje što je najpotrebnije, Underwood je odgovorio: "Stvarno sve što vam padne na pamet: deke, baterijske svjetiljke, svijeće. Uzet ćemo sve i biti zahvalni za sve što je donirano."

VEZANI ČLANCI:

Dosad je zabilježeno sedam tornada, četiri u Oklahomi, dva u Teksasu i jedan u Michiganu. Također su uočene oznake za tornado u Ohiu i Floridi, što znači da se očekuju nova upozorenja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije