Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Vozili se u vlaku za Zagreb bez maski, a policija je zbog iste stvari nedavno uhitila putnika

"Primjerice, zbog iste stvari nedavno je u centru Zagreba policija čovjeka oborila na pod, stavila mu lisice i prekršajno prijavila. Čini se da postoje dvostruki kriteriji u našoj državi", ispričala nam je čitateljica.
29. lipnja 2020. u 12:36 17 komentara 19892 prikaza
Foto: Večernji list/24sata

Čitateljica Večernjeg lista poslala nam je video iz vlaka snimljen u nedjelju u poslijepodnevnim satima na relaciji Vinkovci – Zagreb i u kojem se jasno vidi da nekolicina putnika u kadru uopće ne nosi zaštitne maske iako ih je Stožer civilne zaštite propisao kao obvezne. 

"U kupe u kojem sam sjedila ušlo je dvoje ljudi. Oboje su bili bez maske, a nisu ih imali ni kad je kondukter došao pregledati karte. Nije ih upozorio niti im je išta rekao. Primjerice, zbog iste stvari nedavno je u centru Zagreba policija čovjeka oborila na pod, stavila mu lisice i prekršajno prijavila. Čini se da postoje dvostruki kriteriji u našoj državi", ispričala nam je čitateljica. 

VIDEO: Putnici u vlaku bez maske

Podsjetimo, u subotu u jutarnjim satima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru odvijala se prava drama nakon što je putnik s djetetom odbio staviti u masku u javnom prijevozu

Svjedoci su kazali kako je putnik odbio staviti masku pa ga je policija iznijela van, a dijete je držala druga putnica. Dijete također nije imalo masku. Vlak je vozio na relaciji Dugo Selo – Harmica, a zbog putnika je u startu kasnio više od pola sata. Iako su s njim isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, na kraju je morala intervenirati i policija budući da je muškarac govorio da nošenje maski nije propisano zakonom već odlukom Stožera. Muškarac je masku stavio tek kada je došla policija, no tada je već bilo kasno pa mu nisu dopustili nastaviti putovanje. 

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • Tomisl:

    Prema ponasanju , kulturi i mentalitetu gradjana , bi trebalo na 10 gradjanja 1 policajac da odrzava (ne) red.

  • Umjereni:

    Postoji mupova aplikacija i lijepo im poslati sliku i fotografiju. Tako i ja uvijek radim s biserima koji se parkiraju na invalidska mjesta jer su ljenguze napraviti dva tri koraka više.

  • billynik:

    Pa sto ih nije upozorila ili nazvala policiju.