Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA KOMUNALNIH REDARA

VIDEO Vlasnik kafića na Kalelargi odbio ukloniti stolice i stolove s ulice. Stigla mu interventna

Zadar: Policija intervenirala u kafiću na Kalelargi gdje je uklonjena terasa
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
01.06.2023.
u 19:40

Desetak njih je asistiralo komunalnim redarima u otklanjanju svog inventara koji se na ulici nije smio nalaziti, odnosno za kojeg kafić nije imao dozvolu. Iz zadarske policije potvrdili su nam kako se sve dogodilo između 14 i 14.30 sati

Početak sezone sve je bliži, a Zadar je već pun turista koji žele ispijati kave i jesti sladoled na Kalelargi. Od toga se, naravno, žele okoristiti ugostitelji koji mahom postavljaju svoj inventar van crta koje su im dozvoljene. Jedan takav slučaj zabilježen je i ispred cafe bara Mimosa čiji je vlasnik po treći puta u zadnjih nekoliko dana postavio stolove i stolce na nedozvoljeni dio, zbog čega su ovog poslijepodneva morali reagirati i interventni policajci.

Desetak njih je asistiralo komunalnim redarima u otklanjanju svog inventara koji se na ulici nije smio nalaziti, odnosno za kojeg kafić nije imao dozvolu. Iz zadarske policije potvrdili su nam kako se sve dogodilo između 14 i 14.30 sati, no nije bilo potrebe za postupanjem policajaca.

>> VIDEO Policija intervenirala u kafiću na Kalelargi gdje je uklonjena terasa

Inače, vlasnik cafe bara je, uprkos tome što su stolovi i stolice već u dva navrata bili micani jer nemaju dozvolu, i jutros vratio tu istu ''opremu'' gdje im nije mjesto, no ovoga puta zavezao ih je za stupove, zbog čega ih komunalci nisu mogli otkloniti. I dan ranije vlasnici kafića su samoinicijativno sklonili inventar kada su ugledali komunalne redare, da bi ih vratili nakon njihovog odlaska, prenosi Zadarski list. Cijela akcija navodno je krenula prije više tjedan dana, a gradonačelnik Branko Dukić poručio je ugostiteljima kako jednaka pravila vrijede za sve. 

VEZANI ČLANCI:

- Za danas je bila planirana i najavljena nova aktivnost komunalnih službi na uklanjanju nelegalno postavljenog ugostiteljskog inventara na javnim površinama. Jutros su neki vlasnici tog inventara odlučili ukloniti ih sami. Nadam se kako će i svi ostali koji trenutno nelegalno koriste javne površine postupiti na isti način. Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve - kazao je.

Komentara 8

DU
Deleted user
21:13 01.06.2023.

Ne mo'š proć' gradon više, s naglaskon na lito, od ovih njihovih štekata.

Avatar brons
brons
20:43 01.06.2023.

Reda mora biti!

NO
Nordik
10:54 02.06.2023.

Gradonačelnik mora maknuti stolove i stolce jer će na to mjesto postaviti slike mladih umjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije