Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viralni hit

VIDEO Veseli 'after' na Mladifestu: Svećenik zaplesao s časnom sestrom ispred crkve

27.07.2023.
u 11:09

Svake godine, nakon završetka programa u 22 sata, pjesma i ples nastavljaju se na platou ispred međugorske crkve. Prve večeri, nakon programa, vrlo brzo se okupilo nekoliko svirača iz različitih zemalja

Program na Festivalu mladih u Međugorju započeo je u srijedu, na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova, krunicom, nastavio se euharistijskim slavljem i klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, nakon čega je uslijedilo glazbeno slavljenje međunarodnog zbora i orkestra od stotinjak izvođača iz 20 zemalja. No u pravilu, svake godine, nakon završetka programa u 22 sata, pjesma i ples nastavljaju na platou ispred međugorske crkve.

Prve večeri, nakon programa, vrlo brzo se okupilo nekoliko svirača iz različitih zemalja, koje su okružili mladi hodočasnici i uz ples i pjesmu nastavili slaviti Gospodina. Najradosniji bio je jedan svećenik iz Poljske, koji je predvodio okupljeni "bend" svirkom na gitari. No u jednom je trenutku ostavio gitaru i uzeo za ruku redovnicu i započeo s njom ples uz poznatu međugorsku pjesmu "Gospa majka moja". U tili čas pridružili su im se brojni mladi i pjesma i ples potrajali su do ponoći, objavio je na Facebooku portal Medjugorje7.

Komentara 1

FO
Frajle.OS
15:08 27.07.2023.

Vidi kako svi imaju trijezne oči a zabavljaju se. Rekli bi čudno. Povuci paralelu sa reportažom recimo sa ultre. Nitko nije radostan, svima su oči polu zatvorene ili pretjerano otvorene svatko ima svoju grupicu s kojom je došao i većinom tako i završi večer. Dok ovdje vidiš radosna lica, razigran ples, kolektivno druženje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije