Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci na terenu

Lokaliziran požar u Lećevici, požar na Kamešnici na teritoriju BiH

požar kamešnica
Dalmacija Danas
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.07.2022.
u 20:52

Danas je gorjelo i na Hvaru kao i u južnom dijelu Istre

Požar koji je popodne buknuo u Lećevici lokaliziran je u predvečernjim satima i opožareno je oko tri hektara trave i niskog raslinja, ali nije prijetio stambenim objektima, izvijestili su iz  Županijskog vatrogasnog operativnog središtu u Splitu.

Požar je danas buknuo i na nepristupačnom terenu planine Kamešnica uz granicu, ali vatrena stihija plamti na teritoriju BiH i za sada nema opasnosti da bi se proširila na teritorij Hrvatske, doznaje se u sinjskome Dobrovoljnome vatrogasnom društvu (DVD).
"Ovaj požar u BiH je udaljen oko dva kilometra od granice s Republikom Hrvatskom i za sada ne prijeti opasnost njegova proširenja i na teritorij  Hrvatske", rekao je večeras Hini zapovjednik DVD-a Sinj Stipe  Ančić.

Po njegovim riječima, u gašenju ovog požara angažirani su vatrogasci iz mjesta Lištani, ali zbog teško pristupačnog terena treba im sat vremena hoda da dođu do požarišta.

Video požara na Kamešnici snimio je portal Dalmacija Danas.

Na području Istarske županije u tijeku je gašenje četiri požara otvorenog prostora, od toga su tri na području općine Marčana te jedan kraj Svetvinčenta, no svi su lokalizirani i pod nadzorom, potvrđeno je u subotu poslijepodne iz Hrvatske vatrogasne zajednice.  

U svim tim požarima gorjela je trava i nisko raslinje, a zbog dva požara na području Marčane kratko je bila zatvorena i cesta, no situacija je sada pod nadzorom te je cesta ponovno otvorena. 

Kako se doznaje od zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Josipa Rojnića, u Bokordićima kraj Svetvinčenta izgorjelo oko pet tisuća metara kvadratnih trave, niskog raslinja i bjelogorice, a na teren su izašla tri vozila i četiri vatrogasca pulske javne vatrogasne postrojbe, pet pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodnjan te četiri pripadnika DVD-a Svetvinčenta i Fažane s jednim vozilom i dva vatrogasca. U tom je gašenju požara sudjelovao i kanader koji je inače raspoređen na požarište u Sloveniji, a koji se nalazio na punjenju goriva u Zračnoj luci Pula. U tri naleta je pomogao u gašenju te nastavio let za Sloveniju.

U međuvremenu izbio je požar kod Duge Uvale čije je gašenje u tijeku, a na terenu su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pula.

"Sva četiri požara su izbila u kratkom vremenu, no vatrogasci su na terenu i požari su brzo stavljeni pod kontrolu", poručio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Također, nešto prije 12 sati na Hvaru je izbio požar.  Plamen je zahvatio otvoreni prostor iznad uvale Mlaska u Sućurju. U gašenju su sudjelovale zemaljske snage, a na požarištu je bio i jedan kanader. Oko 14 sati je lokaliziran.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije