Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrogasci poslali upozorenje

VIDEO Urušilo se stubište zgrade na Rabu: Ozlijeđene tri osobe, zarobljene spasili vatrogasci

Foto: Facebook/Vatrogasci Rab
1/3
29.09.2023.
u 22:36

Ozlijeđeni su hitnim helikopterskim medicinskim letom prevezeni u KBC Rijeka

Prilikom urušavanja stubišta višestambene zgrade u Rabu u petak, dvije su strane državljanke zadobile teške tjelesne ozljede, te su zadržane na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.

Stubište koje od prizemlja vodi do prvog kata višestambene zgrade u Donjoj ulici u gradu Rabu urušilo se oko 10,30 sati. Na stubištu se u tom trenutku nalazilo više osoba, stranih državljana, od kojih su u padu dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedna lakše, naveli su iz policije.

Ozlijeđenima su pomogli rapski vatrogasci, te su evakuirali još devet osoba koje su ostale zarobljene na katu zgrade. Ozlijeđene osobe su s otoka  Raba u riječki KBC prevezene helikopterom.

O nesreći su na svome Facebooku izvijestili i rapski vatrogasci.

"Zbog urušavanja stepeništa, izvršeno je spašavanje devet zarobljenih osoba, dok su nažalost tri osobe stradale i hitnim helikopterskim medicinskim letom prevezene u KBC Rijeka", stoji u kratkoj objavi na Facebooku Vatrogasci Rab. Objavili su i snimku i fotografije na kojima se vidi spašavanje zarobljenih osoba.

VIDEO: Kosovska policija pretražuje posjede čovjeka koji je umiješan u pucnjavu u samostanu

 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

Avatar bozijo
bozijo
10:47 30.09.2023.

U bivšoj državi materijalom predviđenim za svaku zgradu pravile su se direktorima i poslovođama "kuće za odmor".Danas se,naročito zbog inflacije,strahovito puno gradi i nisam siguran da privatne zgrade prolaze inspekciju kvalitete materijala i konstrukcije.Nekako mi ne ulijevaju povjerenje ovi "graditelji" s pikapovima,mješalicom i lopatom a naročito njihove kvalifikacije.Ovo se urušilo samo od sebe pod malo većom težinom.Odmah mi prostruji rušenje novih zgrada nakon potresa u Turskoj.

ŠS
Štap sa glavom
06:54 30.09.2023.

Zgrada ima vlasnika i njega ili njih treba kazniti zbog nebrige i dovođenja u opasnost ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije