Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OBITELJSKOJ KUĆI

VIDEO Pogledajte dramatičnu akciju policije: 'Pao' trojac koji je dignuo u zrak bankomat i ukrao novac

Foto: PU primorsko-goranska
1/7
01.07.2022.
u 15:29

Navedenim kaznenim djelima oštećene su dvije novčarske ustanove, a počinitelji su otuđili sveukupno oko 1.386.000 kuna (od kojih je jučer otuđenih 799.600 kuna i pronađeno), dok se štete na bankomatima te drugim objektima (trgovina, noćni klub) cijene na više desetaka tisuća kuna. Z

U policijskoj akciji u obiteljskoj kući na području Krka uhićeni su osumnjičeni za provalu u bankomat u Malinskoj, objavljeno je na konferenciji Policijske uprave primorsko-goranske.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Hari Brnard je istaknuo kako se radi o  kaznenim djelima koja uznemiruju javnost te utječu na subjektivni i objektivni osjećaj sigurnosti građana. Također, obzirom na modalitet izvršenja postoji mogućnost kolateralnih žrtava i štete, što pokazuje i činjenica da je jučer nastala šteta i na vozilu počinitelja.

O postupanju policije, provedenom kriminalističkom istraživanju i rezultatima govorila je Blaženka Ćaćić, voditeljica Službe općeg kriminaliteta, istaknuvši da su jučer, nedugo nakon provale u bankomat u Malinskoj, trojicu počinitelja u obiteljskoj kući na području otoka Krka uhitili policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije.


"Jučer obavljenim pretragama doma i ostalih prostorija te dva osobna vozila na području otoka Krka,  pronađeno je i oduzeto 799.600  kuna, a osim novca, pronađeno je navedeno vozilo, dijelovi bankomata, kao i predmeti korišteni za počinjenje ovih kaznenih djela, i to: plinske boce s priključenim ventilima i plastičnim crijevom, pajser, bušilice i drugi alat, baterije i prekidači, mobiteli, registracijske pločice i drugi predmeti.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su trojica uhićenih hrvatskih državljana (23, 46 i 53 godina), jučer oko 6 sati izazvali eksploziju bankomata u Malinskoj te oštetivši bankomat otuđili novac i  pobjegli s mjesta događaja.  Nadalje, prvoosumnjičeni 46-godišnjak i drugoosumnjičeni 53-godišnjak sumnjiče se  da su ove godine, također izazivanjem eksplozije provalili u bankomate na području Hreljina (22. veljače) i na području Turnića u Rijeci (13. lipnja).   
 
Navedenim kaznenim djelima oštećene su dvije novčarske ustanove, a počinitelji su otuđili  sveukupno oko 1.386.000 kuna (od kojih je jučer otuđenih 799.600 kuna i pronađeno), dok se štete na bankomatima te drugim objektima (trgovina, noćni klub) cijene na više desetaka tisuća kuna. Zbog sumnje na počinjenje najmanje po  tri kaznena djela teških krađa i po tri kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno su prijavljeni prvo i drugoosumnjičeni hrvatski državljani (46 i 53 godine), dok je trećeosumnjičeni 23-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen i prijavljen za istovrsna kaznena djela, počinjena jučer na području Malinske.
 
Pored toga,  46-godišnjak je kazneno prijavljen i za krivotvorenje isprava, odnosno osnovano se sumnja da je na osobno vozilo korišteno u počinjenju kaznenog djela na području Malinske, postavio nepripadajuće njemačke registracijske pločice, koje su  u ožujku ove godine otuđene u Rijeci s drugog osobnog vozila.  Sva trojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku,  kriminalističko istraživanje se nastavlja", naveli su iz policije.

VIDEO: Prosvjed Zelene akcije

Komentara 8

PR
prajdali100
15:44 01.07.2022.

Veliko " bravo" za policiju.Ne smijem napisati što bi tim tipovima trebalo raditi.

ZA
zagabria8
17:07 01.07.2022.

koji lopovi tipično balkanski, otuđe milijun kuna i onda se skrivaju u obiteljskoj kući. Valjda bude mama rekla nema ih doma

Avatar southman
southman
17:16 01.07.2022.

A što je sa onima u Dubravi i Sesvetama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije