Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI NA PLAŽI

VIDEO Svi misle da je ovo staklo, no o čemu se radi? 'Zapravo je mekano'

Foto: Screenshot/TikTok
26.05.2023.
u 09:41

Morske pse obično gledamo na televiziji i često u nekim horor filmovima gdje su oni glavni negativci. Iako mislimo da znamo puno o njima, ovaj je video dokaz da još puno toga moramo naučiti.

Naš je svijet pun prirodnih čuda, neke smo otkrili, a druge tek trebamo otkriti. Prema nekim procjenama, postoji najmanje 750 tisuća morskih vrsta, no ta bi brojka mogla biti i oko 25 milijuna. Dokaz je to koliko toga tek trebamo otkriti. Očiti primjer dolazi iz Kalifornije gdje je snimljen jedan video koji je prikupio čak 20 milijuna pregleda.

Morske pse obično gledamo na televiziji i često u nekim horor filmovima gdje su oni glavni negativci. Iako mislimo da znamo puno o njima, ovaj je video dokaz da još puno toga moramo naučiti. Korisnici društvenih mreža iznenadili su se kada su vidjeli kako izgleda jaje morskog psa.

Smeđe jaje u obliku vadičepa skrivalo se u pijesku plaže, a mnogi su pomislili da se radi o komadu plastike ili stakla. Radilo se o 'čahuri za jaje' s embrijem. Viralni video objavljen je na Tik-tok profilu california.shelling.

- Neki morski psi rađaju žive mlade, a drugi polažu jaja - rekla je dodajući kako se u ovom slučaju radi o vrsti Heterodontus francisci koja polaže jaja u ovakve čahure.

- Izgleda kao staklo, ali zapravo je mekano - dodala je.

@california.shelling Some sharks give birth to live young, and others are oviparous, meaning they lay eggs. California horn sharks mothers lay these corkscrew egg cases. When it comes out, it is very pliable, but hardens over time. Hope this lil guy makes it! 🦈 #shark #sealife #oceanlife #fyp ♬ original sound - California.Shelling

VIDEO Potjera kao iz akcijskog filma! Kauboju pobjegla krava, lovio je na - autocesti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije