Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA STANKA UZ MARIJA MLINARIĆA

VIDEO U pauzi konferencije Dubravku Šuicu, Federicu Mogherini i druge razgibao poznati trener

Zagreb: Mario Mlinarić na aktivnoj pauzi konferencije u NSK demonstrirao je nekolio vježbi za razgibavanje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/21
11.12.2023.
u 14:40

Aktivno ćemo vježbati da bismo poslali poruku i o tome koliko je važna fizička aktivnost za psihofizičku dobrobit u svakoj dobi, kaže Andrea Čović Vidović iz predstavništva EK

Kad se organiziraju velike konferencije, normalno je imati pauze između panela. Obično se u tim trenucima sudionici posluže kavom ili nekim pićem, neformalno porazgovaraju i protegnu noge. No na Međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi, koju organizira predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj – pod pokroviteljstvom potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade Vlade RH – ne da su samo u stanci malo protegnuli noge nego su i vježbali uz trenera Marija Mlinarića.

– Umjesto klasične stanke, angažirali smo trenera Marija Mlinarića da u pauzi između razgovora o demografskim promjenama pokrene našu publiku. Aktivno ćemo vježbati u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice kako bismo poslali poruku i o tome koliko je važna fizička aktivnost za psihofizičku dobrobit u svakoj dobi, a svakako i za aktivno starenje – kaže nam Andrea Čović Vidović iz predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

VEZANI ČLANCI: 

Vježbanje će zasigurno pomoći i da se unese kisik i da rasprave budu što dinamičnije jer problem demografije onaj je s kojim se suočava cijeli EU. Konferencija je okupila političare, kreatore javnih politika, znanstvenike i stručnjake za demografiju te javnost kako bi istražili inovativna rješenja za društvene, gospodarske i političke izazove koje demografska tranzicija stavlja pred Hrvatsku, Europu – i globalno. Otvorio ju je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, a uz njih govore i ravnateljica renomiranog College of Europe Federica Mogherini, predstojnica Katedre za europsko javno pravo i prodekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Iris Goldner Lang te mnogi drugi stručnjaci.

Konferencija pokriva četiri osnovne teme koje prate strukturu paketa instrumenata za demografiju Europske komisije: bolje usklađivanje obiteljskih težnji i plaćenog rada, osnaživanje mlađih generacija u njihovu napretku, osnaživanje starijih generacija i održavanje njihove dobrobiti te rješavanje problema manjka radne snage upravljanjem zakonitim migracijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije