Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENA BANDA

VIDEO Šok u Nizozemskoj: Policija pronašla skrivenu mafijašku sobu za mučenje ljudi

Foto: screenshot/CNN
1/2
08.07.2020.
u 09:43

U spremnicima su se također nalazile nadzorne kamere. Policija je pronašla i tri ukradena dostavna kombija, dva BMW-a, sedam pištolja i kinesku varijantu puške AK-47.

Vlasti u Nizozemskoj otkrile su tajnu prostoriju za mučenje skrivenu u brodskim kontejnerima. Soba je bila obložena zvučno izoliranim materijalima i puna sprava koje se mogu koristiti pri zlostavljanju ljudi.

Policajci su 22. lipnja proveli raciju u mjestu Wouwse Plantage na nizozemsko-belgijskoj granici i uhitili šest muškaraca osumnjičenih za otmicu i uzimanje talaca. Pronašli su šest kontejnera za prijevoz koji su pretvoreni u zatvorske ćelije, kao i zalihe oružja, piše CNN.

"U svakoj ćeliji nalazile su se lisice koje su bile pričvršćene za strop i pod", navodi se u priopćenju policije uz dodatak da se u jednom kontejneru nalazila se zubarska stolica s remenjem za noge i ruke.

"Brodski spremnik sa zubarskom stolicom sadržavao je i vreće s predmetima za koje pretpostavljamo da su bile namijenjeni mučenju ili barem stvaranju pritiska na žrtve", dodaje se u priopćenju.

U spremnicima su se također nalazile nadzorne kamere. Policija je pronašla i tri ukradena dostavna kombija, dva BMW-a, sedam pištolja i kinesku varijantu puške AK-47.

Vlasti su navele kako je istraga započela u travnju, a tijekom nje su službenici pristupili šifriranoj društvenoj mreži EncroChat kako bi pratili kretanja i planove skupine osumnjičene za otmice. Na taj način policija je doznala tko su planirane žrtve te ih je uspjela upozoriti i zaštititi.

Foto: Screenshot/YouTube

EncroChat, koji je nudio sigurnu uslugu razmjena poruka putem mobilne aplikacije, bio je "zločinačko tržište" koje je 60.000 ljudi diljem svijeta koristilo za koordinaciju distribucije nelegalne robe, pranja novca i planiranja ubojstava, prema britanskoj Nacionalnoj agenciji za kriminal (NCA).

Policija je tijekom racije uhitila šestoricu muškaraca povezanih s kontejnerima za mučenje. Svi uhićeni su iz Nizozemske, a amsterdamski sud im je u ponedjeljak odredio pritvor u trajanju od 90 dana.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:45 08.07.2020.

zubarska ordinacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije