Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjenjiva veljača

VIDEO Snažna tuča pogodila dio sjeverne Dalmacije, kod Paga golema pijavica

Nevrijeme s kišom pogodilo je Split i okolicu
Miroslav Lelas/PIXSELL
16.02.2022.
u 07:24

U obližnjim Selinama visina tuče ponegdje je prelazila i pet centimetara, a znatne tuče bilo je i u drugim dijelovima Zadarske županije

Protekle noći jače grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je krajnji sjever Dalmacije i dijelove južne Like. 

Prema podacima meteoroloških postaja uvrštenih u mrežu AMP Pljusak.com, u Starigradu Paklenici pala je 61 litra oborine po četvornome metru, sa znatnom tučom. Tuča je zabijelila cijelo ovo područje, zbog čega su prolazno nastali problemi na nekim prometnicama. U obližnjim Selinama visina tuče ponegdje je prelazila i pet centimetara, a znatne tuče bilo je i u drugim dijelovima Zadarske županije, javlja Dalmacija Danas.

U južnoj Lici palo je od 30 do 50 litara oborine po četvornome metru, a na zadarskom području 20-ak litara. Južnije su količine oborina bile znatno manje.

Jučer u kasnim popodnevnim satima na moru između Paga i Lošinja stvorila se velika pijavica, a snimio ju je poznati lovac na oluje i fotograf Danijel Palčić.

Komentara 2

Avatar kastanjer2
kastanjer2
09:57 16.02.2022.

Jeli i ovo zbog globalnog zatopljenja?

AU
austrougarskigeneral
09:43 16.02.2022.

Cas toplo cas hladno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije