Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR NOTRE DAME
Povratak na članak

VIDEO Jembrih objasnio zašto se nije gasilo iz zraka i koja je sličnost s katedralom u Zagrebu

Jembrih je između ostalog otkrio kako su požari krovišta među najtežima u vatrogastvu, puno teži od požara stanova i drugih objekata. Morate staviti naglasak na sigurnost svojih ljudi, napominje

Komentari 10

DU
Deleted user
17:48 16.04.2019.

Sačuvaj Bože da bi nam gorjela naša katedrala u Zagrebu. Takozvani antifašisti bi svojim tijelima vjerojatno spriječili pristup vatrogascima. Maras, Stazić, Jovanović, Bauk i naravno Bernardić u Saboru zatražili raspravu zašto su vatrogasci krenuli u spašavanje, te od Plenkovića tražilili da ima objasni "neprimjereno" trošenje novca za takvu akciju. Sačuvaj nas Bože od takvog slučaja.

VL
DI
Diesel
17:46 16.04.2019.

Uz sav respekt za rad i trud, mislim da su to traljavo odradili. Preko CNN-a sam gledao sve gotovo direktno, a trebalo je vremena i vremena da se prvi vatrogasci pojave. Osim toga, Sena je odmah do katedrale i imali su vode u neogranicenim kolicinama. Osim toga, oni su hladili zidove iz vana, umjesto da ubacuju vodu Rosenbauer pumpama ili vec cime, kroz vrata i prozore i time uzimaju energiju pozaru, a oni su hladili zidove. Jasno mi je da su se bojali urusavanja, ali na kraju se skupila tolika energija okruzena teskim zidovima da je to samo po sebi bilo opasno.

VL
DU
Deleted user
17:56 16.04.2019.

Avalon: pa kako bi oni to znali? Poznato je da je pariška Profesionalna postrojba osnovana negdje prije dva tjedna! Kaj ne? A oni nemaju eksperte, znalce, specijaliste, filistere i pametnjakoviće kao mi u Hrvatskoj. Mi takve imamo ako se radi o borbenim višenamjenskim zrakoplovima, ako se radi o letu na Mars, mi imamo takve ako je u pitanju izmišljanje tople vode - a oni nemaju nikoga tko bi znao kako ispravno gasiti jedan ovako katastrofalan požar. Iskreno me čudi da od svih tih naših velikih eksperata, znalaca, specijalista i filistera nitko unaprijed nije predvidio takvu katastrofu, na vrijeme krenuo put Pariza pa tim glupim vatrogascima pokazao kako se to radi. Baš šteta. Ovako će nam i dalje ostati u Hrvatskoj, pametovati do beskrajnosti - a bila je stvarno prilika riješiti ih se. Čim koji pametnjaković ode to stvara mjesta za pametno čovjeka - a takvi nam trebaju uvijek.

VL
KO
korektor1619
22:10 16.04.2019.

Da su gasili helikopterima iz zraka za sat vremena bi ugasili požar. Ovo opravdavanje nesposobnosti francuskih vatrogasaca nije uvjerljivo.

VL
DD
dobar.d
18:38 16.04.2019.

Slažem se s Lošom da je ovaj požar podmetnut od masona. Možete vi pričati da je to teorija zavjere, ali za sve se na kraju nađe jednostavno rješenje (za Lekovićeve šarafe, za Poljudsku svastiku, za nesmiljeno pumpanje jasenovačkog mita, za podmetanje SOAi od strane bosanskih mudžahedina, za procesuiranje Kajkića umjesto ratnih zločinaca s Ovčare, za Plenkovićevo sudjelovanje na Februarkinom prosvjedu protiv Plenkovićeve vlade, za Kolindino distanciranje od desnice, za Mesićevo mažnjavanje čekova i priznanje iz 1991. U KAMERU da su oni koji su došli u Jasenovac bili spašeni, za izmišljanje fantomskog stroja za mljevenje jasenovačkih kostiju (Goldstein), za "napad" na homoseksualni klub suzavcem, itd., itd., itd...) prema onoj QUI BONO...Pitanje u vezi NOTRE DAME kulturno-civilizacijske kataklizme : Kako je moguce da ako se rade restauracijski radovi na jednom od najznacajnijih kulturnih spomenika u svijetu, nisu postavljene nadzorne kamere, niti su uspostavljena dežurstva vatrogasnih službi?!?!?!?!?!?!?!? “Odgovore cemo dobiti u vremenima koja slijede. Sve ce biti puno jasnije kada vidimo njihova tumacenja, odnosno njihove odgovore o slijedu ovog nesretnog dogadaja koji apsolutno nikako pod normalnim okolnostima nije moguc.”Spaljene ruševine ove velebne gradevine traže odgovore za koje se trenutno zanima cijeli svijet. Možda ce nekima teorije o požaru biti malo ‘previše, no ne zaboravite na jednu stvar – ništa na ovome svijetu nije slucajno.

VL
VL
????
08:13 17.04.2019.

Eto i ja pomislih na masona, pogotovo kad je Macron spomenuo kako će izgraditi još ljepšu... Samo čekam krovište u obliku piramide sa simbolima zupčanika, šestara i kutomjera.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.