Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPRIDE POVORKA

VIDEO Bivši monah bocom gađao snimatelja, svađao se s novinarima i policijom

Foto: N1/Screenshot
1/5
17.09.2022.
u 17:11

Anotnije je od ranije poznat po agresivnom ponašanju. Prošle je godine na beogradskom skupu antiglobalista i antivaksera jajima gađao policiju i novinarsku ekipu N1.

Danas se u Beogradu nakon mnogo prepirki i preinaka ipak održava Europride povorka. U gradu se cijeli dan skupljaju nezadovoljni građani koji na više i manje demokratske načine iskazuju svoje osjećaje. U jednom je trenutku kod Skupštine Srbije došlo do fizičkog sukoba skupine građana i policije, pri čemu je uhićeno više osoba među kojima i razrješeni pravoslavni monah Antonije.

On je uhićen jer je bocom pogodio snimatelja N1 televizije. Okružen policijom, Antonije je iznenada, uz povik "Što me snimaš ti" bacio plastičnu bocu na snimatelja. Nakon toga nastavio se svađati s novinarima i policijom dok se u pozadini može čuti prosvjednike kako pjevaju i skandiraju.

Prosvjednici su bocama gađali i automobile, a također su i psovali novinare te se svađali s policijom, pišu srpski mediji. Anotnije je od ranije poznat po agresivnom ponašanju. Prošle je godine na beogradskom skupu antiglobalista i antivaksera jajima gađao policiju i novinarsku ekipu N1.

U subotu poslijepodne Europsko Pride udruženje (EPOA) objavilo je da je poslije više tjedana intenzivnog međunarodnog pritiska premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da se povorka u okviru Europridea, zakazana za 17 sati, može održati. Organizatori povorke objavili su i da će se tisućama aktivista na trasi povorke, od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, priključiti brojni diplomati, zastupnici Europskog parlamenta, kao i drugi europski i međunarodni dužnosnici, prenosi Hina.

Prema beogradskim medijima zeleno svjetlo za održavanje povorke uslijedilo je nakon pregovora sa srbijanskom premijerkom u kojima se osobno angažirala i europska povjerenica za ravnopravnost Helena Dalli, koja je u Beogradu. Premijerka Ana Brnabić zajamčila je sigurnost tijekom održavanja Europridea. Ona osobno neće nazočiti, ali će u povorci biti njezina životna partnerica.

 

Komentara 6

Avatar tarana
tarana
17:23 17.09.2022.

Ko vas bre zavadi!?

Avatar barba_barba
barba_barba
18:55 17.09.2022.

Ovo je kao gradski derbi Zvizde i Partizana, sidi gledaj i uzivaj

Avatar Ninefinger
Ninefinger
18:03 17.09.2022.

Drago mi je da je Antonije razbio lgbt-jca. Sad samo da policija razbije Antonija i to će mi biti drago. A onda i da policiju nabiju huligani i to će mi biti drago.... 🙄 čovječe danas ne gubim. Tko god popije batine tamo, ja sam za!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije