Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aurelia u Splitu

Putnici o havariji na brodu: Valovi su ulazili pod krmu i stvarali buku. Bilo je kao potres

Aurelia stigao u Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
10.05.2019.
u 14:27

Našli smo se u salonu, uzeli kavu, zvali smo doma, gledali portale. Mislili smo da će biti brže. Čim smo se vezali za remorker bilo je dobro, kazala je jedna od putnica s broda

Nakon više od 40 sati plovidbe feribot Aurelia s 215 putnika i 92 članova posade uplovio je u splitsku luku. Putnike koji su se iskrcavali dočekale su brojne novinarske ekipe. Otkrili su kako su proživjeli havariju

"Mi smo sretni da smo došli, nije baš bilo ugodno, bili su veliki valovi. Lijepo je da smo došli. Nije bilo panike na brodu, sve je prošlo mirno. Ipak bilo je jako neugodno", kazao je putnik Ante Soža iz Primoštena.

"Posada je mogla reagirati drukčije nego što je reagirala. Dosta je nas ovdje iskusnih ljudi s mora. Ipak, prošlo je to relativno dobro", kazao je. Na pitanje što je posada trebala učiniti, rekao je: "Očekivali smo da će netko bliže kapetanu reagirati, možda da nam pokaže pravu situaciju. Bili su dosta, 'ajmo reći, mutavi, sve je bilo na mimiku", kazao je. Prvu službenu informaciju, kaže putnik, dobili su oko 6 sati kada su išli na doručak.

"Vidjeli smo da brod ne ide već da pravi vrtlog. Prvo je bilo da je otkazao jedan motor, a onda je navodno bilo da je otkazao i drugi motor", rekao je. 

"Valovi su ulazili pod krmu pa su stvarali buku. Bilo je kao potres", dodao je. "To ću ja pamtiti", kazala je putnica Đurđa Soža iz Primoštena.

"Dobro smo se držali, bili su s nama liječnici iz šibenske regije. Zapjevali smo, zaplesali smo. Prepadnete se. Našli smo se u salonu, uzeli kavu, zvali smo doma, gledali portale. Mislili smo da će biti brže. Čim smo se vezali za remorker bilo je dobro", kazala je jedna od putnica s broda Maglica Plejić

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kritiko
15:14 10.05.2019.

niš nije falilo putnicima,dobili su jesti i piti besplatno,čagali su i bilo im je super,malo su se ljuljali,ali to je bara,a ne ocean,tu se nemre niš strašnoga dogoditi,sve u svemu,avantura !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije