Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE OKOLNOSTI

VIDEO Prvi dan škole u montažnom objektu u Glini: 'Upisali smo 50 posto manje učenika'

Foto: Danijel Prerad
1/3
06.09.2021.
u 08:49

Montažni objekt trebao bi služiti kao zamjena sljedeće dvije godine dok se ne obnovi zgrada škole i ne bude sigurna za učenike

Prvi dan srednje škole učenika u Glini započet će nastavom u montažnom objektu jer je zgrada škole teško oštećena u potresu. 

Kako će se nastava odviti u ovim novim uvjetima, za Večernji list ispričala je ravnateljica Marija Margušić Novosel. 

– Prekrasno je jesenje jutro. Vraćamo se na našu adresu nakon osam mjeseci. Glina nije imala čvrst objekt pa smo uz pomoć Sisačko-moslavačke županije i grada Gline uspjeli pronaći privremeno rješenje – kazala je ravnateljica i dodala kako je riječ o objektu veličine 750 četvornih metara. 

– Nakon osam mjeseci u školu ulaze učenici viših razreda, a onda u 10 sati dočekujemo šačicu prvašića zbog čega smo izuzetno ponosni. Zahvaljujemo im na povjerenju što su odabrali našu školu. 

 

Montažni objekt trebao bi služiti kao zamjena sljedeće dvije godine dok se ne obnovi zgrada škole i ne bude sigurna za učenike. U procesu je postupak javne nabave zbog obnove. 

– Objekt zadovoljava sve pedagoške standarde. Velike su učionice – 52 kvadrata. Imamo 12 učionica, koliko imamo i razrednih odjela. Učenici će biti smješteni fiksno u učionicama. Sve epidemiološke mjere možemo osigurati i pridržavat ćemo ih se kao i do sada – ispričala je ravnateljica uvjerena kako će ova školska godina proći uspješno kao i prošla. 

Ravnateljica je kazala da su imali nekoliko ispisa, no riječ je o tome da su oni bili već najavljeni. Međutim, isto tako upisano je 50 posto manje učenika. 

VIDEO: Nova nastavna godina za školarce u Glini započinje u montažnom objektu

 

 

Komentara 6

M3
Miške 3
10:32 06.09.2021.

Ova gospođa iz Gline ima šarm Angeline Joly.

KO
konoplja
09:32 06.09.2021.

Zahvalimo se HDZ-u još jedanput!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:05 06.09.2021.

Kako propadaju tvornice, tako ce se uskoro masovno i skole zatvarati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije