Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija u Istri

VIDEO Policija objavila snimku uništenja zrakoplovne bombe u moru

Bomba u moru
Foto: PU Istarska
1/2
18.04.2019.
u 12:25

Iz policije su podsjetili građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma

Policijski službenici u uvali Lakošaše na području Ližnjana u srijedu su uništili zrakoplovnu bombu koja je pronađena u moru.  Riječ je o njemačkoj zrakoplovnoj bombi, koja je zaostala iz II. svjetskog rata, težine 55 kilograma, s masom eksplozivnog punjena od oko 16 kilograma. Bomba je uništena na mjestu pronalaska kontroliranom eksplozijom.

"Složenu akciju uništenja zrakoplovne bombe uspješno su proveli ronioci specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko, djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, djelatnici Lučke kapetanije te policijski službenici pomorske i aerodromske policije, koji su osiguravali prilazak mjestu eksplozije s kopnene i morske strane", priopćili su iz PU istarske.

"Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i pridržavanju sigurnosnih mjera te ih poziva, ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja već da o tome odmah obavijeste policiju", poručili su.

Iz policije su podsjetili građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ako građani pronađu takva sredstva, policija upozorava da ih ne diraju i ne donose u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar tituš
tituš
12:43 18.04.2019.

tko je ribu pokupio nakon eksplozije??

HH
Hrvoje Hrk !!
16:21 18.04.2019.

Jadne ribe

Avatar Trica
Trica
13:12 18.04.2019.

Kada će doći na red bombe koje su u Jadran pobacane prije 20-tak godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije