Naslovnica Vijesti Crna kronika

VIDEO Policija objavila snimku uništenja zrakoplovne bombe u moru

Iz policije su podsjetili građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma
18. travnja 2019. u 12:25 5 komentara 4645 prikaza
Bomba u moru
Foto: PU Istarska
Pogledajte galeriju 1/2

Policijski službenici u uvali Lakošaše na području Ližnjana u srijedu su uništili zrakoplovnu bombu koja je pronađena u moru.  Riječ je o njemačkoj zrakoplovnoj bombi, koja je zaostala iz II. svjetskog rata, težine 55 kilograma, s masom eksplozivnog punjena od oko 16 kilograma. Bomba je uništena na mjestu pronalaska kontroliranom eksplozijom.

NEVJEROJATNA IDEJA VIDEO Policija objavila snimku za kategoriju 'vjerovali ili ne', vozača će stići kazna

"Složenu akciju uništenja zrakoplovne bombe uspješno su proveli ronioci specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko, djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, djelatnici Lučke kapetanije te policijski službenici pomorske i aerodromske policije, koji su osiguravali prilazak mjestu eksplozije s kopnene i morske strane", priopćili su iz PU istarske.

"Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i pridržavanju sigurnosnih mjera te ih poziva, ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja već da o tome odmah obavijeste policiju", poručili su.

Policija snimila nesavjesne vozače DIVLJANJE na A3 VIDEO Policija objavila snimke jurnjave vozača, vozili su više od 250 na sat

Iz policije su podsjetili građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ako građani pronađu takva sredstva, policija upozorava da ih ne diraju i ne donose u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu