Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Pokolj u Borovu Selu nije bio slučajnost

Neprijateljske snage djelovale su na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana
19. listopada 2019. u 09:55 62 komentara 17917 prikaza
Foto: Screenshot

Istočna Slavonija je bila izložena neposrednom djelovanju obavještajnih službi Jugoslavenske Armije i Republike Srbije.

Domovinski rat Obrana Zagreba VIDEO 'Bila nas je šačica i odlučili smo se na očajnički napad. Rasturili smo ih'

Osnovni cilj ovih službi je bio destabilizacija i stvaranje uvjeta za zauzimanje prostora u koji će se uvesti snage Jugoslavenske Armije u trenutku kada započne vojna intervencija, odnosno ratna opcija rješenja krize u Jugoslaviji.

Sa sjeverne strane ove bojišnice, posebno mjesto su imali prijelazi preko Dunava. Stoga neprijateljske snage djeluju na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana.

Potpuni nadzor nad Dunavom preuzima ratna mornarica Jugoslavenske Armije. Dovlači se naoružanje i formiraju paravojne jedinice stoga pokolj u Borovu Selu, nije bio slučajnost. Kreće najznačajnija obrambena bitka za Hrvatsku, bitka koja će uvjetovati njen opstanak.

Domovinski rat Obrana Zagreba VIDEO 'Možda je to bila ludost. Napali smo s boka i zarobili tri tenka'

Epizoda se emitira na Z1, Plava Vinkovačka TV, Srce TV, Velebit TV, Adriatik TV,Kanal Ri, SB TV, TV Nova - Pula, TV Dalmacija, TV Diadora i HRT HB. Epizode možete pratiti online na www.vecernji.hr, a cijeli serijal je on line dostupan na http://www.studio23.hr.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Shalan:

  Ništa tu nije bila slučajnost. SANU je bio isplaniran do svih detalja, kako ideološki, tako vojno. Jedina nepredviđena i podcijenjena stavka bili su Hrvati.

 • Avatar Prigor
  Prigor:

  Čudno sve se zna , ima se dokumentacija , svjedoci , video zapisi , a ništa se ne dešava , nikome se ne sudi, nitko kažnjen Umjesto zločinaca hvatate stare babe na prelazima , mislim na semafor.

 • pozornik66:

  To samo mogu zvjeri napravit, kopat ljudim oči i kidat udove na živo. To nisu ljudi to su zlikovci , sotone i ubojice, nacionalnost, vjera ili krvni rod nije bitno to triba osudit svatko ko ima imalo morala