Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na poginule pilote

VIDEO Objavljena snimka veličanstvenog manevra pilota Baturine na Air showu u Sinju

Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/7
29.01.2020.
u 07:51

MORH je izvijestio da je nastavljen i očevid koji provode zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, civilna i Vojna policija

U tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće u ponedjeljak poginuli su pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina.

Obitelj, prijatelji, kolege opraštaju se od dvojice pilota. Objavljena je i snimka u sjećanje na preminulog Baturinu koji je, kako je napisano u videu, 31. kolovoza 2019. sudjelovao na Air showu u Sinju. Video je objavila AS MEDIA.


MORH je izvijestio da je nastavljen i očevid koji provode zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, civilna i Vojna policija.

Video: Izjava MORH-a nakon tragične nesreće i pada helikoptera Kiowa Warrior

Pronađena je crna kutija helikoptera, a vojne snage SAD-a ponudile su pomoć oko utvrđivanja uzroka nesreće i najavile da će zatražiti pomoć proizvođača helikoptera. Iako bi ispitivanje crne kutije moglo potrajati i do godinu dana, iz HRZ-a su istaknuli kako se neće ograničiti samo na taj dio istrage već je i od policije zatražena provjera svih privatnih video-kamera koje su mogle snimiti tragičan događaj.

Sada je poznato da nije bilo eksplozije u zraku te da je helikopter, kako je rečeno, tijekom vježbe bio u brišućem letu, odnosno na visini nižoj od 100 metara.

Komentara 7

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
11:59 29.01.2020.

Neka mu je vječna slava i hvala... Počivaj u miru...

LE
Levanto
08:34 29.01.2020.

Očito je bija prehrabar, ali more zna zavarati i teško je vizuelno biti na granici sigurnog letenja. Tuga za sve nas.

BB
Bruno_Bear1
14:41 29.01.2020.

Narod kaže često mladost-ludost. Već ove snimke pokazuju koliku sreću je imao što nije poginuo prilikom ovih akrobacija i vratolomija, a ne može se uvijek računati na sreću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije