Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OZLIJEĐENIH

VIDEO Nova drama u Japanu: Sudarila se dva putnička aviona, u zrakoplovu bilo 289 putnika

Officials investigate a burnt Japan Airlines' (JAL) Airbus A350 plane after a collision with a Japan Coast Guard aircraft in Tokyo
ISSEI KATO/REUTERS
16.01.2024.
u 12:45

Nema izvještaja o ozlijeđenima, javila je japanska televizija NTV. Nikakvi drugi detalji, ni oni o razmjerima štete na zrakoplovu ili što je prouzročilo sudar, nisu trenutačno dostupni.

Dva putnička zrakoplova sudarila su se u japanskoj zračnoj luci, tjednima nakon nesreće u kojoj je poginulo petero ljudi u toj zemlji.

Dužnosnik Korean Aira rekao je da je zrakoplov Korean Air Linesa u utorak udario u zrakoplov Cathay Pacific Airwaysa u zračnoj luci New Chitose na sjevernom japanskom otoku Hokkaido. Nesreća se dogodila kada se zrakoplov Korean Aira pripremao za polijetanje, rekao je dužnosnik zrakoplovne kompanije, piše Daily Mail. Vatrogasci su rekli da je letjelica Cathay Pacific bila parkirana na pisti kada je u nju udario avion Korean Aira.

Tijekom incidenta u zrakoplovu Korean Aira bilo je 289 putnika, javlja STV Japan. Nema izvještaja o ozlijeđenima, javila je japanska televizija NTV. Nikakvi drugi detalji, ni oni o razmjerima štete na zrakoplovu ili što je prouzročilo sudar, nisu trenutačno dostupni.

Podsjetimo, početkom godine zrakoplov Japan Airlinesa zapalio se na pisti u tokijskoj zračnoj luci Haneda, i to nakon što se sudario s avionom japanske obalne straže. Na snimkama koje su objavljene vidi se kako je do požara došlo tijekom slijetanja aviona. Iako je zrakoplov potpuno izgorio, svi su putnici iz putničkog aviona preživjeli nesreću, dok je pet osoba iz aviona obalne straže poginulo.

VEZANI ČLANCI:

Informaciju o spašavanju svih članova posade i putnika potvrdila je i aviokompanija Japan AirlinesNaime, u zrakoplovu se nalazilo 379 putnika i članova posade. Pet osoba koje su bile u avionu obalne straže poginulo je, potvrdile su vlasti. Još jedna osoba nalazila se na tom zrakoplovu te je ranije bila spašena.

VIDEO Zapalio se putnički avion u Japanu: Pet osoba iz zrakoplova obalne straže poginulo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije