Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA SITUACIJA

VIDEO Dim se širio kabinom: Objavljene prve snimke iz gorućeg aviona u Japanu

Foto: X/Reuters
1/7
02.01.2024.
u 11:43

Putnici su stavili i maske na lica kako bi se zaštitili od dima, no dok je zrakoplov slijetao, svi su mirno sjedili na svojim mjestima

Na društvenim mrežama objavljene su prve snimke i fotografije putničkog zrakoplova koji je pistom vozio u plamenu nakon što se sudario sa zrakoplovom japanske obalne straže u kaosu koji traje u Japanu nakon jučerašnjeg potresa od 7,6 po Richteru koji je pogodio obalu i usmrtio najmanje 30 osoba.

Iako je u nesreći dvaju zrakoplova spašeno svih 379 putnika i članova posade iz putničkog zrakoplova, naknadno je potvrđeno da je pet osoba iz aviona obalne straže poginulo, dok je jedna spašena.

Vika i panika vladala je u putničkom zrakoplovu kada se već zaustavio, pokazuju snimke iz zrakoplova, dok se kabinom širio dim. Putnici su stavili i maske na lica kako bi se zaštitili od dima, no dok je zrakoplov slijetao, svi su mirno sjedili na svojim mjestima. Naknadno su i evakuirani, potvrdila je i aviokompanija Japan Airline. 

Prema prvim informacijama, zrakoplov Japan Airlinesa udario je u zrakoplov japanske obalne straže dok je slijetao u tokijsku zračnu luku Haneda. Prilikom slijetanja došlo je do požara. 

Zračna luka Haneda u Tokiju, na kojoj se odvio ovaj incident, zatvorena je za sav promet, potvrdio je glasnogovornik te otkrio kako je putnički zrakoplov Japan Airlinesa 516 putovao iz zračne luke New Chitose, nedaleko od grada Sapporo na sjevernom otoku Hokkaido, koji je udaljen oko 832 kilometra. Prema podacima Flightradara, avion je sletio u Hanedu u 17.47 sati po lokalnom vremenu, nakon skoro dva sata leta.

1/11

 

Komentara 1

Avatar horuk
horuk
12:26 02.01.2024.

Pitanje je opet na racun konstruktera, zasto pri vanjskoj vatri ulazi dim u kabinu? To se mora i moze sprijeciti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije