Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U OSIJEKU

VIDEO Novi detalji tragedije: Na staricu palo dizalo, oglasio se vlasnik doma

Osijek: Dom za starije u kojem je lift usmrtio korisnicu
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
19.12.2023.
u 14:22

– Izvidi su u tijeku, utvrđuje se ima li elemenata kaznenog djela, odnosno je li dizalo bilo ispravno i je li servisirano redovito – rekli su nam kratko u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku

– Ne smijem ništa govoriti dok inspekcija ne odradi svoje i dok ne prođe obdukcija. Nisam jučer bio tu kada se to dogodilo. Uz stradalu ženu bila je djelatnica koja ju je pratila, u sobi pokraj njene – rekao nam je vlasnik Toplog doma Andrija Markov i uputio na svog odvjetnika.

Stravična tragedija dogodila se u ponedjeljak popodne u jednom privatnom domu za st​​​​​​​arije osobe u Osijeku. Dizalo je usmrtilo staricu (75), korisnicu doma. Prizor je, doznajemo, bio zastrašujući, a ne pamte ga ni najiskusniji forenzičari. Nesretna je starica gotovo dekapitirana, a da bi izvukli tijelo, vatrogasci su morali rezati – pod.

– Izvidi su u tijeku, utvrđuje se ima li elemenata kaznenog djela, odnosno je li dizalo bilo ispravno i je li servisiran redovito – rekli su nam kratko u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Riječ je, inače, o teretnom dizalu. Nesretna starica dolazi iz jednog mjesta pokraj Osijeka. 

- Zaprimili smo u 14.54 sati dojavu da je osoba zaglavljena u dizalu u umirovljeničkom domu, a dolaskom na intervenciju vidjeli smo da se radi o smrtnom stradavanju starije žene. Vatrogasci su pričekali završetak očevida, a potom su hidrauličnim aparatom i pilama uspjeli osloboditi tijelo i predali ga mrtvozorniku - kaže nam Goran Ivković, zapovjednik Javne vatrogasna postrojbe Grada Osijeka. Šest je vatrogasaca sudjelovalo u intervenciji koja je trajala gotovo četiri sata.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije