Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJA ZA CIJELU ZEMLJU

VIDEO Nevrijeme stiglo u Hrvatsku, poplave u Senju... 'Gadno je, kamion se ljuljao'

Foto: Screenshot
24.07.2020.
u 16:36

Kakvo je stanje kod vas? Šaljite nam vaše fotografije, snimke i doživljaje na dojavi@vecernji.net

Hrvatsku danas očekuje grmljavinsko nevrijeme i jaka kiša zbog čega su izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku. Za zagrebačku i karlovačku regiju upaljen je crveni alarm, za gospićku, riječku i osječku regiju izdano je narančasto upozorenje, a za Dalmaciju, Kvarner i kninsku regiju proglašen je žuti alarm.

Nevrijeme se očekuju u drugom dijelu dana i u noći, ali je već zahvatilo dijelove zemlje. 

 

U poslijepodnevnim satima stiglo je na sjeverni Jadran. U dijelovima Istre već je ponegdje palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali.  Nakon dolaska nevremena temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva. Oko 15:30 nevrijeme se nalazi ispred Senja i jedan dio ispred Lošinja, te postupno napreduje na istok, prenosi Dalmacija danas.

Istramet javlja da su se nestabilnosti preselile u gorje i srednji Jadran. Jači sustavi uskoro će zahvatiti i zadarsko područje, a velike količine kiše koja je pala u Senju potopile su dijelove grada. 

Na autocesti A1 kraj Žute Lokve pada i tuča zbog koje se vozi usporeno, a vozila privremeno stoje zbog loših uvjeta. 

- Ulovilo nas je u vožnji. Svi su morali usporiti jer brisači ne stignu maknuti kišu s prozora. Ljudi su se pomaknuli privremeno u zaustavni trak dok se barem malo situacija ne smiri - rekla je jedna putnica za 24sata koja se našla na autocesti.

- Bilo je stvarno gadno, sjedio sam u kamionu i pošteno je ljuljalo - kazao je lovac na oluje Sandro Puncet kojeg je nevrijeme uhvatilo na trajektnom pristaništu na Krku

I Neverin.hr javlja da su kiša, pljuskovi i grmljavina zahvatili krajnji zapad Hrvatske.

Kiša, pljuskovi i grmljavina već su zahvatili krajnji zapad Hrvatske. Olujni sustav širi se prema ostatku Hrvatske. ⛈...

Objavljuje Neverin.hrPetak, 24. srpnja 2020.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:32 24.07.2020.

Mi na Banovini ocekujemo nevrijeme, nema kise, nema posla, nema Slavonaca koji idu na more... Totalno smo odbaceni!!!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:43 24.07.2020.

Posle prešučenog i prikrivenog broja oboljelih za Covid-19 i hladnog mora sada strane turiste avanturiste na jadranskom balkanu ocekuju i nevrijeme, gromovi, strijele i poplave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije