Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME

VIDEO Nevjerojatni prizori iz Venecije: Restorani ignorirali poplavu i nastavili raditi

Foto: Screenshot
1/7
30.10.2018.
u 15:37

Unatoč velikim poplavama i ozbiljnim upozorenjima znanstvenika, čini se da život u Veneciji i dalje teče sasvim normalno

Voda u Veneciji došla je na gotovo 150 centimetara iznad razine mora, a ovogodišnji maraton se trčao kroz vodu u strahu od najveće poplave u posljednjih 50 godina.

Venecija često bude poplavljena kada vjetar izgura vodu iz lagune, no jučerašnje su razine vode iznimne, a mogle bi i dodatno narasti. Unatoč tome, maratonci su trčali kroz vodu popularnim Trgom svetog Marka, piše Metro.

Guverner regije Veneto Luca Zaia rekao je da bi poplava mogla doći i do razine iz 1966. godine, kada su bile poplavljene i Venecija i Firenca. Zbog jakih je kiša većina Italije pod crvenom uzbunom zbog poplava, a problem je eskalirao dodatno i zbog lošeg održavanja riječnih korita. Veneciji prijeti podizanje morske razine, a znanstvenici su ranije upozorili da bi taj grad mogao nestati pod vodom i svojim poznatim kanalima do kraja ovog stoljeća.

Unatoč velikim poplavama i ozbiljnim upozorenjima znanstvenika, čini se da život u Veneciji i dalje teče sasvim normalno. Osim što su sudionici maratona trčali kroz vodu koja im je bila preko gležnja, poplavu su ignorirali i restorani u Veneciji.

Tako se na snimkama i fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi kako gosti neometano jedu u restoranima dok im konobari u gumenim čizmama kroz vodu donose pizze, a novi gosti u restorane također ulaze u gumenim čizmama ili cipelama prevučenima najlonom i kroz potpuno poplavljen restoran hodaju do svojeg stola.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
16:33 30.10.2018.

Bolesno

BA
ban
16:38 30.10.2018.

.....ne ide da vjetar izgura v o d u iz lagune, vec m o r e iz lagune...jer voda i more su dva pojma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije