Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Najopasniju zmiju na svijetu uhvatio golim rukama!

Ekipa National Geographica snimila je zaposlenika organizacije KwaZulu Natal Amphibian and Reptile Conservation kako lovi pravu zvijer...
05. srpnja 2017. u 14:01 3 komentara 14151 prikaza
Foto: Screenshot

Jedna od najopasnijih otrovnica na svijetu je crna mamba koja živi na području Subsaharske Afrike, uglavnom uz istočnu obalu kontinenta, piše nationalgeographic.

zmija Da se naježiš... Sagnula se da bi pokupila pseću igračku, no onda je shvatila što je uhvatila

Ekipa National Geographica snimila je zaposlenika organizacije KwaZulu Natal Amphibian and Reptile Conservation, Nicka Evansa, kako hvata jednu od tih zmija koja se zavukla u kuću domaćice u južnoafričkom gradu Durbanu.

Video pokazuje Evansa kako uz pomoć hvataljke "vadi" na početku mirnu, ali uskoro vrlo uzrujanu mambu ispod ormarića za televizor, potom je usmjeri prema obližnjoj kutiji, da bi je na kraju uhvatio golim rukama, držeći je za glavu kako ga ne bi mogla ugristi.

 - Ako ima priliku mamba će radije pobjeći nego se boriti. U ovakvoj situaciji će se suočiti s prijetnjom, sikćući i pokazujući unutrašnjost svojih usta. Ja živim za ovakve trenutke! - rekao je Evans za National Geographic.

Zmija je bila duga gotovo 2,5 metara, a Evans može biti sretan da ga mamba nije ugrizla jer ne bi dobro završio...

poskok Neugodno otkriće Najotrovnija europska zmija pronađena ispred kuće u Srbiji zmija, bjelica NOVI SLUČAJ Zmija u centru Zagreba: Spašavanje kod Frankopanske NESVAKIDAŠNJI PRIZOR Snimila zmiju kako izlazi iz klimatizacijskog uređaja. Ono što se tada dogodilo zgrozilo je mnoge
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    držao ju je kliještima prije nego je uhvatio za glavu, ništa strašno za nekoga tko se bavi s tim ili se ne boji zmija, jedino je osjećaj da je smrtonosna malo jeziv, znači nema pravo na pogrešku....ulovio sam ih par ... prikaži još! u životu i sa ovim kliještima poslije sjednice hrvatskohg sabora ulovio bi je bez imalo treme .-)

  • igorl:

    Uh senzacija. A lik radi u rezervatu za gmazove... vjerojatno svaki dan cacka po zmijama i zna sto radi. Veca bi vijest bila da se na Velebit popeo u japankama kao vecina dragih ceskih turista, pa sugeriram novinarima da tamo ... prikaži još! bace fokus bezveznih vijesti.

  • dalibor.hren:

    Kod nas bi dobio otkaz jer nema zaštitnu odjeću!