Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Zmija u centru Zagreba: Spašavanje kod Frankopanske

zmija, bjelica
Facebook
05.06.2017.
u 17:48

Oni koji ne raspoznaju vrste zmija često se uplaše misleći da se radi o otrovnici.

Maksimir, Cmrok, Bundek i Ribnjak mjesta su u Zagrebu gdje možete sresti zmiju, no ponekad se dogodio da pokoja zaluta na asfalt u samom centru grada.

Tako su građani u subotu zbunjeno gledali zmiju koja se pojavila na križanju Frankopanske i Dalmatinske ulice. Oni koji ne raspoznaju vrste zmija često se uplaše misleći da se radi o otrovnici. U ovom slučaju radilo se o neotrovnoj bjelici koja je ubrzo vraćena u prirodu.

- Imali smo danas akciju spašavanje zmije u centru Zagreba, točnije na ćošku Frankopanske i Dalmatinske. Radilo se o bjelici, neotrovnoj Hrvatskoj zmiji. I da je naši prijatelji nisu čuvali do našeg dolaska jadna zmija bi zasigurno bila ubijena ili od stane ljudi ili auta ili tramvaja. I sada naravno ono klasično pitanje: "Od kud zmija tu?". Dakle zmije žive u Zagrebu baš kao i mi. Dapače, zmije žive u Zagrebu puno duže nego mi ljudi. Radi se uglavnom o neopasnim i neotrovnim zmijama poput ove bjelice, te smukulja i bjelouški... Ima ih u Maksimiru, na Cmroku, u Botaničkom, na Jelenovcu, Ribnjaku, Bundeku, Tuškancu, Dubravkinom putu... od kud je i ova jadna dolutala. Ništa čudno niti neobično - objavili su na Facebook stranici Čudesan svijet zmija.

Komentara 9

MO
modrulj
18:42 05.06.2017.

Zakonom zasticena vrsta bjelica (eskulapova zmija). Potpuno neopasna za covjeka.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:22 05.06.2017.

Ovo je bezopasna zmija kak i većina koje moremo susrest. Jedino su poskoci grdi al imaju onu specifičnu šaru na hrptu i rog na nosu pa ih je lako raspoznat. Ne treba ih tjerat i ubijat jer di ima njih obično nema štetočina.

Avatar popajce
popajce
19:18 05.06.2017.

bravo za spasavanje ove ljepotice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije