Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednica se digla na noge

VIDEO Muškarac preminuo nakon brutalne intervencije policajaca, četvorica dobila otkaze

Foto: Screenshot MSNBC
1/8
27.05.2020.
u 09:16

Snimka prikazuje kako jedan policajac kleči na Floydu te mu koljenom pritišće vrat. A iako se on nekoliko minuta na tlu žalio da ne može disati, policajac mu je govorio da bude miran.

Novi slučaj smrti na američkim ulicama ponovno je uzburkao duhove afroameričke zajednice koja se neprestano žali na teror tamošnjih policajaca prema njima.

George Floyd, 46-godišnjak iz Minneapolisa, preminuo je u bolnici nakon prethodne intervencije policajaca koju je snimila jedna prolaznica, a njegova obitelj tvrdi da su postupali nehumano uz pretjeranu uporabu sile. Floyd je inače radio kao zaštitar u bistrou, a kolege tvrde da je bio 'nježan div'.

Glasnogovornik policije objavio je kako je policija pozvana zbog pijanstva te da se Floyd opirao uhićenju. No, CNN je javio da su četvorica policajaca koji su sudjelovali u incidentu u međuvremenu otpušteni.

 

A što se točno dogodilo? Snimka prikazuje kako jedan policajac kleči na Floydu te mu koljenom pritišće vrat. A iako se on nekoliko minuta na tlu žalio da ne može disati, policajac mu je govorio da bude miran. Drugi policajac je držao na odstojanju prolaznike koji  su upozoravali da se 46-godišnjak ne miče.

- Ne miče se, ne diše, opipajte mu puls - ponavljao je jedan prolaznik.

Nakon nekog vremena po muškarca je stigla hitna pomoć te ga prevezla u bolnicu gdje je preminuo.

Šef policije Minneapolisa najavio je saveznu istragu, a na mjestu incidenta građani su u utorak polagali cvijeće te je održan prosvjed uz protestne poruke protiv policijskog terora nad Afroamerikancima .

Komentara 9

BE
Bellybutton
10:50 27.05.2020.

Bez pardona ste prenijeli vijest CNNa a di ste bili kada je naoružana militantna crna skupina "Crne pantere" pravila ophodnje po bjelačkim četvrtima nakon ubojstva u samoobrani Ahmada Arberyja, di ste bili kada je hladnokrvno ubijen bjelački par 80-godišnjaka na grobu svog sina od strane crnog počinitelja, kada je prekjučer na masivnoj crnačkoj zabavi ranjeno 17 k ubijeno 2 ljudi i zapljenjeno nekoliko tuceta oružja? Gdje ste bili kada je Trump pustio 67k zatvorenika zbog straha od Corone i tim doprinio masivnom porastu zločina u USA? Di ste bili kada je također prije par dana crnac iz čista mira upucao policajca u civilu na ulici dok je ovaj lijepo pozdravio i šetao psa. Gdje ste za prijavit brojke silovanja u 2019., 30k slučaja silovanja crno na bijelo a 0 bijelo na crno? Jaki ste za sranje a niste za prave vijesti.

RE
reborn
10:13 27.05.2020.

Policajac mu klečao na vratu, te je osumnjičenik preminuo. Što je osumnjičenik trebao napraviti - opirati se kako bi mogao disati? Ne, jer onda bi mu policajac tek jače sjeo na vrat. Ne raditi ništa? Ne, jer to je i dovelo do smrtnog ishoda. Govoriti što mu se događa? Da, ali to nije bilo dovoljno... Policajci - sva četvorica - su počinili ili sudjelovali u incidentu sa smrtnim ishodom, te ih treba kazniti dugogodišnjim zatvorskim kaznama. No ono što je daleko više zabrinjavajuće je poruka prema javnosti kako policija ne donosi uvijek red i sigurnost, već i ovakve posljedice.

DU
Deleted user
09:38 27.05.2020.

američka policija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije