Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARENJE DJEČAČKOG SNA
Povratak na članak

VIDEO Letjelica Jeffa Bezosa sretno sletjela na zemlju. Milijarder presretan: 'Ovo je najbolji dan ikada'

U svemir ide Bezos, njegov brat Mark, 82-godišnja žena i tinejdžer

Komentari 16

IM
imamohrvatsku
16:00 20.07.2021.

Kao netko tko obožava tehnologiju ovo mi je bilo fascinantno. Ipak, kad čovjek malo razmisli shvati koliko je dalekovidan bio onaj koji je smislio priču filma Elysium s Matt Damonom u glavnoj ulozi. Tada mi se to činilo kao jedna interesantna vizija budućnosti a sada vidim njeno ostvarenje u praksi. Jedan jedini čovjek, trgovac, koji je dovoljno bogat da napravi ono što je donedavno bilo moguće samo najbogatijim državama. Na zemlji više nego ikad socijalno raslojavanje, glad, smrt, pandemije, beznađe, siromaštvo a on, iz sveg tog jada, hrabro i ponosno kreće gdje još nitko nije bio. 1:0 za ljudsku vrstu i njene tehnološke dosege ali je pitanje što od toga ima itko od onih koji se na toj već izranjavanoj majci zemlji bore za svaki novi dan. Svatko tko kao prioritet bude gledao da svoju ogromnu financijsku moć iskoristi da Zemlju pretvori u mjesto na kojem će sva živa bića moći ljepše i sretnije živjeti bit će jedini pravi junak a negovo djelo će ostati kao najveći živi spomenik ikada.

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
15:37 20.07.2021.

Drugi put više sreće.... radnicima mislim..

VL
KU
Kuronja20cm
16:54 20.07.2021.

E da je u toj redakciji VL iole netko sa malo svog mozga u glavi umjesto copy past agencijske vijesti BEZ nejbitnijeg detalja...npr. koliko je 60 tj. 62 nutičke milje u km (večini čitatelja bliža jedinica), pa koliko je to više ili manje od Bransonove letjelice u visinu,koja je temeljna razlika u principu glede ovih pothvata i tak to...

VL
Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
17:05 20.07.2021.

Toliko love imati da ti se doslovno svaka osoba uvlači u dupence.. koji zivot

VL
PV
prcko.vitamincic
15:55 20.07.2021.

Hrabar taj Jeff, Hrvatska traži hrabre i pametne radnike, početna plaća 3500 kuna pa ako je gospodin Bezos zainteresirani eto... neka pošalje zamolbu i neka se nada da će ga pozvati na razgovor.

VL
PI
PijemŽivce5
15:47 20.07.2021.

Gotovo je, drugi se ne pamte

VL
Avatar todorke
todorke
17:40 20.07.2021.

"zaostala" Kina pustila u saobraćaj najbrži voz na svetu. Kineski novi brzi maglev (magnetna levitacija) voz dizajniran je da postigne brzinu do 600 kilometara na sat, što ga trenutno čini najbržim kopnenim vozilom na svetu. Novi sistem maglev prevoza imaoao je premijeru u primorskom kineskom gradu Ćingdaou, u istočnoj provinciji Očekuje se da distancu od 1.000 kilometara voz pređe za dva i po sata. Kina je ovaj voz samostalno razvila, što oslikava najnovije naučno i tehnološko dostignuće te države u oblasti železničkog tranzita, saopštila je Kineska železnicka korporacija.

VL
Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
15:39 20.07.2021.

Gospodin Mask se dosta nasmijao, kao i rusi od Roskosmos`a

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
15:35 20.07.2021.

Najbogatiji čovijek svijeta je Vladimir Putin.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.