Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašena SAO Krajina
Povratak na članak

VIDEO Kako je počela agresija na RH: 'Razoružali su Hrvate, ali ročnici JNA tresli su se kao šibe'

Zapovjednik milicijske postaje u Pakracu Jovo Vezmar pokrenuo je mobilizaciju rezervnog sastava policije isključivo srpske nacionalnosti...

Komentari 128

OL
olujadolazi
09:28 01.03.2019.

Hrvati se boriše za dom svoj.Da nije bilo napada,ne bi se morali braniti.Mi smo ,Hrvati za ljevičare i velikosrbe svi neke Ustaša iako Ustaše ne postoje od 50 godinaTo je ludilo u glavama mrzitelja Hrvatske.

VL
LE
lemy
08:52 01.03.2019.

A zašto nebi opet građani slušali kada, kako i zašto je počelo. Kome to smeta, učesnicima tih događaja sigurno ne tj. stvaranje četničke SRAO krajine. Zemlja možda i je u lošem stanju baš i najviše zbog četničke agresije na lijepu našu.

VL
NE
Neo001
09:32 01.03.2019.

Na žalost Hrvati su se morali boriti protiv 2 neprijatelja, protiv srba i domaćih izdajnika koji nisu htjeli slobodnu hrvatsku već ostana k u srboslaviji, koji su predali sve naše naoružanje teritorijalne odbrane srbima da nas imaju čime ubijati. Taj drugi unutarnji neprijatelj je i danas najgori neprijatelj Hrvata

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:05 01.03.2019.

Ja sam se nagledao tih "ugroženih" četnika u Hrvatskoj, još u drugoj polovici 80-tih.. Vatra velikosrpskog ratnog ludila sve se je više palila i rasplamsavala, svatko normalan itekako je mogao osjetiti da dolaze teška vremena za Hrvatsku. Pravoslavce kojima je je Hrvatska bila dom i hranila ih je, medijsko-politička klika prvo je punila glave o ugroženosti srpstva na Kosovu... Jogurt revolucija, rušenje SAP Vojvodine i Kosova, Vožd uskoro preuzima i Crnu Goru.. Tzv. "miting istine" u Ljubljani trebao je mobilizirati što veći broj srpstva, i napraviti prevrat u Sloveniji. Ukratko, uskoro su se svi pravoslavci osjećali "ugroženo", bilo gdje osim ako to nije "velika srbija".

VL
IJ
IJaSamAntinfašist
08:48 01.03.2019.

Pa ne smijete pisati o borbi za zivot hrvatskog naroda! Novinaru nisi na liniji! Moras samo lose o hrvatima. Pisi o odlascima u inozemstvo i obiteljskim tragedijama.

VL
Avatar tituš
tituš
09:33 01.03.2019.

Ponavljala se priča iz II. sv. rata, moj otac, hrvatski vojnik NDH vojevao i bio tešku bitku u području Pakraca u ono vrijeme sa bradatim spodobama i šumarima, tifusarima, mi u domovinskom ratu ponovno, ne daj Bože naša djeca sutra!

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
09:08 01.03.2019.

SFRJ prestala je postojati još onoga trenutka kad je Vožd izmjenama Ustava Srbije srušio i ukinuo autonomije AP Kosova i AP Vojvodine. Dakle, te autonomne pokrajine i dalje postoje u saveznom ustavu, ali više ne postoje u ustavu Srbije, koja ih je "ukinula i prisajedinila" ... Osim toga, Ustavom Srbije Vožd je sebe proglasio vrhovnim komandntom oružanih snaga, a Srbija je faktički i de iure prva proglasila međunarodnu neovisnost i uvela carine na proizvode iz Slovenije i Hrvatske.. Dakle, čista je lakrdija optuživati druge za secesionizam, a sa dva puta mijenjanim republičkim ustavom Srbije sve to je urađeno još par godina ranije.

VL
BR
brzzzy
09:16 01.03.2019.

Svaki Hrvat,dragovoljac,učesnik akcije oslobađanja PP Pakrac u 3. mj. 1991. godine trebao bi biti ponosan jer tamo se stvarala Hrvatska koju su nažalost kasnije po zakonu naši podobnici privatizirali,opljačkali i devastirali i raselili ...

VL
DU
Deleted user
10:00 01.03.2019.

I jos jednom za nase susjede mitomane: Agresija i rat su poceli 1991, a ne 1995 sa Olujom. Od 1991-1995 ste nas 4 godine terorizirali (niste ratovali), potjerali 300.000 hrvata iz svojih domova, srusili Vukovar, granatirali Zadar, Sibenik, Dubrovnik, Zagreb, izvrsili masaker na Ovcari i u Skabrnji. Za te 4 godine terorizma jos ste u Oluji dobro prosli

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:49 01.03.2019.

Šta kaže Savo Štrbac predcednik u izgnanstvu, planira li povratak na privremeno okupirani teritorij tkz. RH ?

VL
ED
Edinburgh1
10:15 01.03.2019.

O ovome se trebaju feljtoni pisati svaki dan a ne onaj izrod Tomislav Klauški što dobiva mjesto u javnosti.

VL
VJ
vjekoslavkatalina
10:02 01.03.2019.

Bas u to vrijeme zatekao sam se u Bjelovaru...koji je bio udaljen 40-tak kilometara od Pakraca...koliko se sjecam od jutra su se kretala vojna vozila tzv.jna po bjelovaru u smjeru Pakraca,Daruvara.Grdo su gledali oficiri jna u vojnim kolonama građane Bjelovara,bila je dovoljna iskra da nastane nevolja i u Bjelovaru.Srecom tamosnji redarstvenicu su ostali mirni kao i civilni dragovoljci koji su bili spremni u slucaju da ovi iz kolona napadnu.

VL
PR
PrimoracRi
12:10 01.03.2019.

Velik je čovjek koji može oprostit ali Nikad ne treba zaboravit 90 -te pogotovo što su nam "dragi susjedi" slali iz begeja samo zlo , mržnju,patnju i bol . To silno zlo će ih uništit na kraju ,doći će na beogradski pašaluk.

VL
DU
Deleted user
11:37 01.03.2019.

Nastavak 3. Da je kojim slučajem puč u Rusiji uspio, krv bi Hrvatskom tekla potocima, a što je jedan Jugoslaven (u stvari Srbin, blizak Miloševićevim idejama), meni rekao kad sam ga namjerno razljutio da bi čuo istinu) "nećemo više ponoviti grešku iz 1918. kamen na kamenu neće ostati".

VL
Avatar Burviles
Burviles
11:51 01.03.2019.

pa i tzv pučka pravobraniteljica je protiv svih onih mladih koji su se u trapeicama i goloruki suprostavili toj luđačkoj spskoj agresiji.Zakaj tal pozdrav Za dom spremni nju tak smeta ???

VL
DU
Deleted user
11:33 01.03.2019.

Nastavak 1. U pokušaju zaustavljanja, zakonskih, ustavom SFRJ zagarantiranih prava, na samoodcjepljenje Socijalističkih Republika bivše Jugoslavije velikosrpski hegemonisti prvo koriste svoje pravnike kako bi ustavom propisano i dopušteno "odcjepljenje" republika pokušali opisati po svojim potrebama i uvjeriti" ljudske mase" u "protuzakonitost" tih procesa. Istovremeno, preventivno Milošević ukida ustavom SFRJ određene autonomije, (kako se ne bi proglasile republikama iako su procesi bili u tijeku) AP Kosovo i Vojvodine. Naizgled to rade voljom naroda tzv "jogurt revolucijom", a u stvari djelovanjem republičkih i JNA tajnih službi. Postavlja se pitanje kako je Milošević uspio vojni vrh JNA staviti u svoju funkciju, iako tu ima visokih oficira svih nacija. Vrlo jednostavno i logično, ti visoki oficiri JNA kasta su za sebe i bez Jugoslavije oni su nitko i ništa i to "jugoslavenstvo" srpski hegemonisti, kvaziintelektualci iskorištavaju, te JNA stavljaju pod svoju kontrolu, pod lukavom izlikom borbe za Jugoslaviju i gle čuda, svi zaboravljaju "da je ona propisana kao zajednica, svih, ravnopravnih naroda i narodnosti s pravom odcjepljenja" , a ne amo srpskog naroda.

VL
DU
Deleted user
11:29 01.03.2019.

Raspad Jugoslavije u kojoj su velikosrpski hegemonisti vrlo lukavo i perfidno vladali taktikom Dragutina Dimitrijevića -Apisa, bio je neminovan, ali 90-tih godina, stvaranjem nove Europe samo ubrzan. Dobro zamišljena i plemenita ideja Jugoslavenstva koju su ponijeli hrvatski velikani u povijesti izigrana je, vrlo lukavo i perfidno upregnuta u velikosrpske hegemonističke ideje, od 1914. godine , pa na dalje. Na našim prostorima od tada taktika Dragutina Dimitrijevića -Apisa upotrijebljena je više puta, ali i dorađena i prilagođena vremenu i prilagođava se i dalje, u Beogradskim kvaziintelektualnim krugovima. Osnovna načela te taktike su: 1. izazivanje nesigurnosti i straha kod Srba prečana i njihova masovna mobilizacija u borbi protiv država u kojima žive, s ciljem rušenja sustava tih država i u konačnici stavljanja pod srpsku kontrolu i hegemoniju. 2. vrlo perfidno, lukavo i nadasve proračunato, forsiranje ideje jugoslavenstva, razbijajući nacionalni korpus drugih naroda, a stavljajući pod svoju kontrolu, te većinom naivne Jugoslavene u provođenju ideja srpske hegemonije. Ta načela vrlo uspješno su upotrijebljena i 1991. godine, pa na dalje. Stvaranjem novog poretka na europskim prostorima, raspad Jugoslavije takva kakva je bila, bio je neminovan, a prilagodbu Jugoslavije europskim zahtjevima i zahtjevima nacionalnih država, tadašnjih republika, velikosrpski hegemonisti ni pod koju cijenu ne žele prihvatiti, jer bi time izgubili vlast upravljanja državom i novcem.

VL
LE
lemy
09:01 01.03.2019.

Obiteljskih tragedija je bilo i biti će ih. Piše se nažalost o lošim i negativnim stvarima. Novinari VL pišite o pozitivnim stvarima ima ih. Na ovom se portalu skupljaju samo pljuvači ns RH. a to su čede, kos-ovci, udbaši ii yu komunisti.. Blatiti Rh i pljuvati po njoj mogu samo prije navedeni. Rh sigurno ne napadaju branitelji i pravi domoljubi, biti će i je najperspektivnija država u EU.

VL
DU
Deleted user
11:35 01.03.2019.

Nastavak 2. Kada je srpskim hegemonistima postalo jasno da pravna nadmudrivanja neće zaustaviti odcjepljenja republika, pristupaju provjerenoj Apisovoj metodi opisanoj u točki 1. ovog teksta te uz pomoć JNA službi (kao brane Jugoslaviju) i službi republike Srbije vrlo lukavo radee po provjerenom Apisovom obrascu (prilagođenim novom vremenu) na strašenju Srba prečana i Jugoslavena od "ustaških" hrvatskih pogroma, iako tada 1990.-1991. u Hrvatskoj nitko nikakvih problema nije imao. Specijalne snage JNA iz Niša u civilu i srpske republičke službe, puno prije bilo kakvih incidenata u Vukovaru vršljaju i odrađuju prljave poslove, kao i oko Knina, Pakraca itd. Srbija i JNA vrlo uspješno uguraše Srbe prečane u pobunu protiv Hrvatske i svesrdno se skrivaju iza njih, pomažući im na sve moguće načine, glumeći da brane sve narode jednako, a nije bilo tako, niti su tako oni zamislili, nego su "farbali" mase, a posebno je to bilo bitno za mobilizaciju jugoslavena u JNA i HR. No nisu velikosrpski hegemonisti bili naivni, vrlo lukavo su oni to radili i bili čvrsto povezani s pučistima u Rusiji, koji su često dolazili u Beograd na razgovore i zajedničko planiranje. Propašću puča u Rusiji bilo je potpuno jasno da velikosrpska agresija neminovno propada.

VL
DU
Deleted user
13:53 01.03.2019.

Dobro je prisjetiti se nekih događaja. Sjećam se kad smo četnicima puštali Thompsonove pjesme preko kasetofona na frontu. Panika je nastajala svaki put a poslije i bježanija. Bilo je tu puno dobrovoljaca iz srbije koje su slali šešelj, vučić i dačić da pljačkaju i ubijaju po hrvatskoj. Zato oni ni dan danas nevole Thompsona jer ih je razbio

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.