Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO 'Zastupnik' robot raspravljao s Jandrokovićem i tražio repliku: 'Ovo stvarno nije u redu'

– Željeli smo pokazati što nas čeka u budućnosti i ako nećemo biti dovoljno pametni, roboti će upravljati nama, a ne mi njima – poručio je Jandroković.
11. svibnja 2021. u 11:45 17 komentara 9148 prikaza
Jandroković na pčetku konferencije u Saboru pozdravio robota
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas je na "Konferenciji o budućnosti Europe – vizija Hrvatske", koja je održana u Saboru, prilikom uvodnog govora kazao kako se pokušava objediniti sve ono što je aktualno u Europi i što će biti budućnost – tehnologija, ekologija, ali i tradicija.

Gordan Jandroković GORDAN JANDROKOVIĆ: 'Kada se taj klaun počne pristojno ponašati onda možemo razgovarati o zajedničkom polaganju vijenaca'

Pozdravio je djelatnike iz Centra za umjetnu inteligenciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva koji, kako je naglasio, postižu svjetski zapažene rezultate. U Sabor su donijeli i robota Peppera s kojim je Jandroković razvio zanimljiv razgovor.

– Oprostite, povrijeđen je članak broj 238 Poslovnika – poručio mu je robot.

– Niste u pravu, nismo ništa povrijedili, ovo je konferencija, a ne plenarna sjednica – odgovorio mu je Jandroković.

– Mogu li dobiti bar repliku. Ili možda ispravak netočnog navoda? – uporan je bio Pepper.

– Ne možete dobiti ništa jer pitanje vaše pravne osobnosti nije riješeno. To je pitanje budućnosti, pričekajte malo – uzvratio je predsjednik Sabora.

– Ovo stvarno nije u redu – kazao je robot i izazvao smijeh u sabornici.

U Saboru održana "Konferencija o budućnosti Europe - vizija Hrvatske" | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL 11.05.2021., Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic otvorio je danas „Konferenciju o buducnosti Europe – vizija Hrvatske“. Konferenciju je organizirao Hrvatski sabor i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s Predstavnistvom Europske komisije u Hrvatskoj i Mrezom centara Europe Direct u Hrvatskoj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

– Evo, željeli smo pokazati što nas čeka u budućnosti i ako nećemo biti dovoljno pametni, roboti će upravljati nama, a ne mi njima – poručio je Jandroković i dodao:

– Zato moramo očuvati duhovnost i ljudskost, a imam i veliku političku poruku. Rasprave o ustašama i partizanima su iza nas, pred nama su rasprave o umjetnoj inteligenciji. Razmišljajmo o tome jer od povijesti ne možemo živjeti.

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE
Stiže vrhunac toplinskog vala. Stručnjaci objasnili uzrok ekstremnih vrućina: 'Tek je počelo'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • letmaj:

    p to vec imamo u Saboru , 76 robota za dizanje ruku

  • Deleted user:

    Robot nije programiran za općenje na tom nivou.

  • ranub1:

    Trebao je na odlasku reći: HASTA LA VISTA, BABY!