Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST EUROPE

VIDEO 'Zastupnik' robot raspravljao s Jandrokovićem i tražio repliku: 'Ovo stvarno nije u redu'

Jandroković na pčetku konferencije u Saboru pozdravio robota
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.05.2021.
u 11:45

– Željeli smo pokazati što nas čeka u budućnosti i ako nećemo biti dovoljno pametni, roboti će upravljati nama, a ne mi njima – poručio je Jandroković.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas je na "Konferenciji o budućnosti Europe – vizija Hrvatske", koja je održana u Saboru, prilikom uvodnog govora kazao kako se pokušava objediniti sve ono što je aktualno u Europi i što će biti budućnost – tehnologija, ekologija, ali i tradicija.

Pozdravio je djelatnike iz Centra za umjetnu inteligenciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva koji, kako je naglasio, postižu svjetski zapažene rezultate. U Sabor su donijeli i robota Peppera s kojim je Jandroković razvio zanimljiv razgovor.

– Oprostite, povrijeđen je članak broj 238 Poslovnika – poručio mu je robot.

– Niste u pravu, nismo ništa povrijedili, ovo je konferencija, a ne plenarna sjednica – odgovorio mu je Jandroković.

– Mogu li dobiti bar repliku. Ili možda ispravak netočnog navoda? – uporan je bio Pepper.

– Ne možete dobiti ništa jer pitanje vaše pravne osobnosti nije riješeno. To je pitanje budućnosti, pričekajte malo – uzvratio je predsjednik Sabora.

– Ovo stvarno nije u redu – kazao je robot i izazvao smijeh u sabornici.

11.05.2021., Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic otvorio je danas „Konferenciju o buducnosti Europe – vizija Hrvatske“. Konferenciju je organizirao Hrvatski sabor i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s Predstavnistvom Europske komisije u Hrvatskoj i Mrezom centara Europe Direct u Hrvatskoj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Evo, željeli smo pokazati što nas čeka u budućnosti i ako nećemo biti dovoljno pametni, roboti će upravljati nama, a ne mi njima – poručio je Jandroković i dodao:

– Zato moramo očuvati duhovnost i ljudskost, a imam i veliku političku poruku. Rasprave o ustašama i partizanima su iza nas, pred nama su rasprave o umjetnoj inteligenciji. Razmišljajmo o tome jer od povijesti ne možemo živjeti.

Komentara 16

DU
Deleted user
12:14 11.05.2021.

p to vec imamo u Saboru , 76 robota za dizanje ruku

DU
Deleted user
12:09 11.05.2021.

Robot nije programiran za općenje na tom nivou.

RA
ranub1
13:18 11.05.2021.

Trebao je na odlasku reći: HASTA LA VISTA, BABY!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije