Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVILO I LASINJE

VIDEO Hrabri vatrogasac Antonio spasio malenog praščića od sigurne smrti: 'Svi su mu zahvalni'

Foto: DVD Lasinje
1/31
19.05.2023.
u 18:02

lokalni vatrogasci imaju pune ruke posla s postavljanjem nasipa kako bi se zaštitila naselja, kao i evakuacijom građana, ali i životinja. Jedan od njih je i vatrogasac DVD-a Lasinje Antonio koji je bez oklijevanja izvukao životinju iz nevolje

Iako su vodostaji Kupe i Korane u opadanju, a prema riječima Ravnateljstva civilne zaštite situacija je pod kontrolom, brojna naselja u okolici Karlovca i dalje su pod vodom. Samim time, lokalni vatrogasci imaju pune ruke posla s postavljanjem nasipa kako bi se zaštitila naselja, kao i evakuacijom građana, ali i životinja. U pomoći svima nisu oklijevali ni vatrogasci DVD-a Lasinje, koji su snimili spašavanje malenog praščića. 

Hrabri vatrogasac Antonio uspio je nesretnu životinju maknuti iz vode koja bi vjerojatno za njega bila pogubna te ga odvesti na sigurno. Vatrogasci su nam isto tako ustupili i fotografije koje prikazuju kakvo je stanje na terenu, a posljednjih dana spašava se sve što se da spasiti. Kako su ispričali, javnost je zaokupirana Karlovcem, no nitko ne razmišlja o Lasinju, mjestu gdje njima nizvodno ne dolazi samo Kupa, već sve četiri rijeke koje se sastavljaju na području Karlovca. 

- Ovih dana puno se radilo na zaštiti imovine lokalnog stanovništva Lasinje i mi kao vatrogasci smo angažirani cijelo vrijeme poplava rijeke Kupe. Imamo veliko opterećenje na našem području koje iz godine u godinu branimo, ali ne odustajemo - ispričali su iz DVD-a Lasinje. 

VEZANI ČLANCI:

- Samo spašavanje je plod rada cijelog sustava vatrogastva dobrovoljaca vatrogasaca koji svoje vrijeme i trud daju za druge. Tako je i naš Antonio ne misleći o posljedicama priskočio u pomoć i na tome su mu svi zahvalni. Naročito vlasnik OPG-a. To su vatrogasci i poradite na tome da ih se više vrjednuje u društvu - rekli su nam iz DVD Lasinja.

1/31

Inače, s povlačenjem vode na ovim područjima pojavili su se novi problemi, ulegnuća i rupe. Jedna od njih otvorila se u karlovačkoj Zvijezdi, pokraj Trga bana Jelačića, a druga u gradskoj četvrti Rakovac, u blizini rijeke Korane. Nadležne službe odmah su izišle na teren, a stručnjaci, od statičara nadalje, sagledavaju problem. Korana je s razine od 849 centimetara pala u petak u 11 sati za 55 centimetara, sada iznosi 794, što je četiri centimetra manje nego sat ranije. Još je na razini izvanrednog stanja, što će trajati dok ne padne ispod 780 cm.

 

Komentara 2

EB
EBERT
19:08 19.05.2023.

Antonio sad ga samo prisvoji kao kucnog ljubimca. Ne da njegov zivot zavrsi na rostilju. Molim te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije