Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjeruju A. Merkel

VIDEO Hoće li Merkel na jesen promijeniti koalicijskog partnera?

Njemački parlament
Foto: Deutsche Welle
1/2
18.01.2013.
u 08:53

Popularnost jedne od najmoćnijih žena svijeta tijekom financijske i gospodarske krize je još porasla pa i njezina stranka, prema ispitivanjima javnog mnijenja, bilježi rekordnu naklonost birača

Njemačka se nosi s krizom puno bolje nego brojne druge zemlje. Iako je vlada smanjila očekivanja gospodarskog rasta za ovu godinu, i ona i gospodarski stručnjaci ipak računaju s rastom. A građani imaju povjerenja u vladu kancelarke Angele Merkel.

Popularnost jedne od najmoćnijih žena svijeta tijekom financijske i gospodarske krize je još porasla pa i njezina stranka Kršćansko-demokratska unija (CDU), prema ispitivanjima javnog mnijenja, bilježi rekordnu naklonost birača. Zato Merkel može opušteno čekati jesenske savezne parlamentarne izbore. Ali, njezin koalicijski partner, liberali, strahuju da neće prijeći izborni prag što bi i CDU dovelo u nezgodan položaj.

Komentara 1

AA
aabbcc
10:00 18.01.2013.

Njemacka stiti svoju industriju na racun drugih clanica i u takvoj zajednici od industrija u RH nece nikada nista ni biti. Poljoprivreda i turizam imaju sansu, jer ugrozavaju manje vazne clanice i njima je takva konkurencija dobrodosla .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije