Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni praznik rada

VIDEO Redovi za grah, biciklijade diljem Hrvatske i koncert Prljavog kazališta

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/22
01.05.2019.
u 21:18

Oko 4500 porcija graha podijeljeno je u Koprivnici u samo sat i pol, građane Preloga probudila je Prvomajska budnica, a u Karlovcu je održana biciklijada

Cijeli se dan diljem Hrvatske obilježava Međunarodni praznik rada, dan borbe za radnička prava. Dobre zabave, glazbe i naravno hrane nije nedostajalo u svim većim gradovima. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tradicionalno je dijelio grah, Davor Bernardić karanfile, održale su se biciklijade, a u Koprivnici i koncert Prljavog kazališta na kojemu se okupilo oko pet tisuća ljudi.

Oko 4500 porcija graha podijeljeno je u Koprivnici u samo sat i pol. U povodu Praznika rada grah su pripremili Podravkini kulinarski majstori, a podijelili su ga gradonačelnik Mišel Jakšić i članica uprave Podravke Ljiljana Šapina sa suradnicima. 

Svakog 1. svibnja građane Preloga budi Prvomajska budnica. Vatrogasci i limena glazba (bandisti) prolaze ulicama grada.

U 09.00 sati započela je, ispred župne crkve, i tradicionalna biciklijada u povodu Praznika rada s više stotina sudionika svih dobi.

Cilj i završetak utrke je na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina, gdje će se i nastaviti druženje građana. Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrijepa, a sve okupljene zabavljat će Oaza band. 

 

Proslava Praznika rada na lijevoj obali Drave u Osijeku. Biljana Borzan je dijelila karanfile.

Podjelilo se oko tri tisuće porcija graha.

U Karlovcu je povodom praznika održana biciklijada u kojoj je sudjelovalo oko 3500 sudionika. 

Podjela graha na praznik rada u Sisku

 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar navijač
navijač
12:08 01.05.2019.

Muka mi je od ovih lakomih matorih gladuša i pokvarenih političara s karanfilima. Nemaju obraza ni jedni ni drugi.

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
16:07 01.05.2019.

1. Svibanj/Maj je jedini dan u godini kad Hrvati pokazuju koliko su civilizirani narod u odnosu na Europu i druge djelove svijeta. Dok u Europi i drugim djelovima svijeta od prosvjednika koji se bore za prava radnika gore ulice, auti,, , , leti kamenje i molotovljevi kokteli prema policiji a od policije suzavac, pendreci i voda iz vodenih topova..., u Hrvatskoj se mirno prosvjeduje u prirodi pored KOTLOVA SA GRAHOM uz parolu "zivjeli/ zveli/zivili". Ajd dobro, jedan dio uz istu parolu prosvjeduje i pokraj gajbi piva, demizona vina i raznja sa odojcima/janjcima/jaricima.

DU
Deleted user
10:11 01.05.2019.

Dragi naš Beti Ivči, u kojem stoljeću i u kojoj državi žive ti "građani Preloga"? Kojim to oni jezikom govore pa im je danas "prvi maj"? A zar si zaboravio na političku korektnost i ravnopravnost spolova? Zar nisi svjestan daa si morao napisati "građanke i građani Preloga"? Budi sretan da javna pravobraniteljica za ravnopravnosrt spolova Ljubičić Višnjica protiv tebe ne podnese prekršajnu prijavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije