Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADIO IH SNIJEG

VIDEO Dvije Čehinje ostale zarobljene na 2 tisuće metara, spašavala ih vojska BiH

Spašavanje planinarki
Foto: klix.ba
02.05.2019.
u 17:55

Dvije planinarke uspjele su telefonom kontaktirati službu Civilne zaštite koja je u koordinaciji s Ministarstvom sigurnosti i ministarstvom obrane organizirala akciju spašavanja

Oružane snage Bosne i Hercegovine helikopterom spasile su dvije češke državljanke koje su ostale zarobljene na 1950 metara zbog nanosa snijega koji ih je odsjekao od cestovnih izlaza, piše klix.ba.

Jak vjetar i težak teren nije spriječila ekipu spasilaca koji su bez većih problema došli do dijela grebena gdje su pokupili dvije prestrašene planinarke. Obje su bile pothlađene jer su provele noć na otvorenom u nemilosrdnim uvjetima.

Spasioci vojnog karaktera sletili su složenom tehnikom dodirom jedne skije nakon čega je uspješno provedena evakuacija. Koncentracija i izvanredne vještine letenja itekako su potrebne za takvu zahtjevnu vrstu slijetanja.

- To je još jedna u nizu uspješnih MEDEVAK operacija gdje su OSBiH, kao i mnogo puta do sada, svojim angažiranjem spasili život i kada je hitna intervencija zračnim putem bila jedini način da se spasi ono najvrjednije - ljudski život. Oružane snage BiH i dalje će, u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa, biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadataka - priopćili su iz OS BiH.

Djevojke su telefonom uspjele kontaktirati pripadnike Civilne zaštite.

Komentara 9

DE
deda1234
18:09 02.05.2019.

Sigurno u japankama...

TR
tratincica68
20:54 02.05.2019.

al bosanci imaju muhomlate

TO
tonimohave
18:50 02.05.2019.

Nema hrabrijih ljudi od Bosanaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije