Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA KONFERENCIJI

VIDEO Dužnosnik pratio Xija Jinpinga, zaštitari ga pribili uza zid: Bio im je sumnjiv

Foto: Screenshot/DailyMail
1/3
25.08.2023.
u 17:14

Nakon što je ušao u glavni dio dvorane, Xijev dužnosnik se zateturao naprijed u pokušaju da ga sustigne. To je zaštitarima bilo sumnjivo te su skočili na čovjeka i gurnuli ga uza zid, a zatim su zatvorili vrata da bi ga spriječili da slijedi Xija

Dogodio se incident na konferenciji BRICS-a u Južnoafričkoj Republici kada je čovjeka, za kojeg se vjeruje da je prevoditelj Xi Jinpinga, osoblje osiguranja pritisnulo uza zid dok je jurio za kineskim predsjednikom. Prvo je predsjednik Xi prošetao je crvenim tepihom gdje su ga pozdravili drugi svjetski lideri prije početka konferencije. Nakon što je ušao u glavni dio dvorane, njegov se dužnosnik zateturao naprijed u pokušaju da sustigne Xija, piše Daily Mail.

To je zaštitarima bilo sumnjivo te su skočili na čovjeka i gurnuli ga uza zid, a zatim su zatvorili vrata da bi ga spriječili da slijedi Xija. Predsjednik se više puta začuđeno osvrnuo te je pokušao zadržati prisebnost dok se drama odvijala iza njegovih leđa. Snimka je ubrzo postala viralna. Zemlje BRICS-a, Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južna Afrika, su na svom godišnjem samitu dogovorile prijem šest novih članica.

Argentina, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati trebali bi se pridružiti antizapadnom savezu od 1. siječnja. "Ovo proširenje članstva je povijesno", rekao je Xi Jinping. Njegova je nacija najmoćnija u skupini velikih i mnogoljudnih nezapadnih gospodarstava. "Širenje je također nova polazna točka za suradnju BRICS-a. To će unijeti novu snagu u mehanizam suradnje BRICS-a i dodatno ojačati snagu za svjetski mir i razvoj", zaključio je. Xi je neočekivano preskočio govor na poslovnom forumu u utorak, a nije naveo razlog svoje odsutnosti.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije