Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bili smo odsječeni'

VIDEO Dramatična snimka iz Slovenije: Vatra okružila vatrogasce, u zadnji tren ih spasio kanader

Wildfire in Slovenia
Foto: CRT PIKSI/REUTERS
1/3
23.07.2022.
u 21:22

Nismo se mogli ni povući, bili smo odsječeni na tom putu, u dimu, oko dva sata. Pokušali smo se nositi s tim. Kanader je došao neplanirano. Mislim da nam je vodu pustio kada nas je vidio i vidio kakva je situacija, kazao je autor snimke Klemen Gorup

Društvenim mrežama proširila se snimka kako se vatrogasci bore s požarom na Krasu. Na snimci se vidi kako se vatrogasci u gustom dimu bore s vatrom s obje strane ceste. Odjednom iznad sebe vide kanader koji izbacuje veliku količinu vode. "Sad nas je spasio", kaže autor videa, dok se u pozadini čuju uzvici uzbuđenja.

Autor snimke je Klemen Gorup, vatrogasac iz PGD Hrvatini, koji je za N1 opisao okolnosti u kojima je nastala. “Požar se počeo širiti prema Trstelju, mi smo bili raspoređeni na cesti prema lovačkom domu s ciljem zaštite doma od požara. Kako se vatra približila cesti, počeli smo je gasiti. Neko smo vrijeme uspjeli, no onda je vjetar pojačao pa se vatra vrlo brzo približila s donje strane ceste. Tako da nas je okružilo, imali smo vatru gore i dolje. Nismo se mogli ni povući, bili smo odsječeni na tom putu, u dimu, oko dva sata. Pokušali smo se nositi s tim. Kanader je došao neplanirano. Mislim da nam je vodu pustio kada nas je vidio i vidio kakva je situacija”, rekao je Gorup.

“Najveći problem bio je dim. Oči su pekle, nije se moglo disati." Pomagali su si aparatima za disanje i fiziološkom otopinom za ispiranje očiju. Posao je otežavala i vrlo visoka temperatura. 

Ključne riječi

Komentara 3

FO
fortinaf
22:07 23.07.2022.

Heroji se u ukrajini bore protiv ruske destrukcije, ovdje se heroji bore protiv prirodne destrukcije...

DU
Deleted user
22:30 23.07.2022.

Sretno dečki

PO
posluzitelj
22:56 23.07.2022.

Smijesno, mogli su sjesti u kamion i vratiti se putem kojim su i dosli....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije