Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U SAD-U

VIDEO Civili zaustavili napadača, držali ga do dolaska policije: 'Srušio sam ga i vidio pištolj'

Super Bowl pucnjava
Foto: Alyssa Contreras/REUTERS/Screenshot
1/11
15.02.2024.
u 08:30

Civili su se borili s napadačem koji je htio ustati, no nisu mu to dopustili

Na pobjedničkoj Super Bowl paradi Kansas City Chiefsa došlo je do pucnjave u kojoj je jedna žena preminula, a ranjena je 21 osoba, među kojima najmanje osmero djece. Tri su osobe privedene i pronađeno je vatreno oružje, rekla je čelnica policije Stacey Graves. Dodala je da policija još utvrđuje što se dogodilo i nije objavila detalje o privedenima niti mogući motiv.

Policijski službenici i civili udružili su se kako bi uhvatili osumnjičenika s vatrenim oružjem. Napadača su zaustavili prolaznici te ga zadržali do dolaska policije. Kako je to izgledao, opisao je muškarac koji je prvi reagirao.

"Čuo sam da netko viče da treba zaustaviti tog muškarca. Ne razmišljaš o tome, samo reagiraš. Približio mi se i udario sam ga. Srušio sam ga i vidio pištolj na tlu", kazao je Paul Contreras za CNN te dodao kako mu je drugi civil tada pomogao. Borili su se s napadačem koji je htio ustati, no nisu mu to dopustili. 

"Čekali smo policiju. Kada su došli, oni su preuzeli. Stajao sam tamo minutu, dvije. Kada su ga uhitili, otišli smo".

Pucnjava se dogodila ispred željezničkog kolodvora gdje se nalazilo i više od 800 policajaca. U blizini je bio i gradonačelnik Quinton Lucas koji sa suprugom i majkom pobjegao na sigurno kada su pucnji odjeknuli. 

“Parade, mitinzi, škole, kino. Čini se da gotovo ništa nije sigurno”, rekao je Lucas, kako prenosi ABC News.

FOTO Najmanje jedna osoba ubijena u pucnjavi na paradi Super Bowla

Super Bowl pucnjava
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije