Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNOGORSKI BJEGUNAC

VIDEO Češka specijalna policija uhitila vođu 'kavačkog klana', pogledajte akciju

18.12.2018.
u 11:01

Za Kašćelanom je 2016. godine izdan međunarodni nalog za uhićenje

Neprestana promjena boravka, niz lažnih identiteta i krivotvorene isprave nisu pomogle crnogorskom bjeguncu da izmakne ruci pravde u Češkoj.

Kotoranin Slobodan Kašćelan, vođa 'kavačkog klana', uhićen je 12. prosinca u Pragu, a češka policija objavila je jučer snimku akcije, prenosi Kurir.

- Češka policija uhitila je muškarca mjesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je mijenjao mjesta boravka. Na teritoriji Češke je također koristio krivotvorene isprave", kazala je češkom radiju glasnogovornica policije Lenka Sikorova.

Dodala je kako je pametan potez bio taj da specijalna policija provede uhićenje jer se bjegunac opirao uhićenju te je pokušao pobjeći.

Za Kašćelanom je 2016. godine izdan međunarodni nalog za uhićenje zbog sumnje da je osnovao zločinačku skupinu te da je bio kamatar kao i  zbog pokušaja ubojstva. Prijeti mu 40 godina zatvora.

Osim Crne gore, za njim su tragale i policije Francuske, Njemačke, Švicarske i Španjolske.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
17:07 18.12.2018.

Trebal je doći k nama u Hr, tu ga ne bi dirali policajci, jedino ako bi zapjeval bečarac. Kaj bi ga inače lovili kad bi ga sud za par dana oslobodil. Jel tak, Daruvarec?

MI
miran
07:28 19.12.2018.

"zbog sumnje da je osnovao zločinačku skupinu te da je bio kamatar kao i zbog pokušaja ubojstva. Prijeti mu 40 godina zatvora." 40 godina zatvora radi malo kamatarenja, osnivanja zlocinacke skupine i pokusaja ubojstva? Pa takav CV ima svaki drugii krimos koji je zavrsio pripravnicki.

BA
balance
11:27 18.12.2018.

Kako to da nije nebeski?Ili ipak jeste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije