Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZERVATIVCI NE POPUŠTAJU

Vice Batarelo traži hitan sastanak s predsjednicom zbog 'lijevo-liberalne' zaklade Clinton

Kolinda Grabar-Kitarović,New York
Foto: Reuters/PIXSELL
11.03.2015.
u 07:37

Gđa Clinton i njezina zaklada izrazito su, ne samo pro-choice nego aktivno i financijski promiču 'pravo' na abortus i potkopavaju instituciju obitelji, piše Batarelo

Novi konzervativci ne odustaju od pritiska na predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, pa je čelnik Udruge Vigilare Vice Batarelo zatražio hitan prijem na Pantovčaku po njezinu povratku iz SAD-a, koji je pak, prema njihovu mišljenju, bio kontroverzan zbog odlaska na konferenciju Zaklade Clinton.

- Pozorno smo pratili vaš put u SAD, gdje ste službeno sudjelovali na sastancima Ujedinjenih naroda i službeno nas predstavljali. No, bili smo neugodno iznenađeni što ste kao hrvatska predsjednica i kao, prema Vašim riječima, (moderna) konzervativka, dragovoljno sudjelovali na privatnoj konferenciji koju je u ponedjeljak 9. ožujka 2015. organizirala Zaklada Clinton – piše Vice Batarelo u pismu predsjednici Grabar Kitarović, objašnjavajući kako "politički stavovi gđe Clinton svakako nisu konzervativni (štoviše, izrazito su lijevo-liberalni, što se vidjelo dok je bila u aktivnoj politici), a kamoli stavovi u vezi kulture života i obitelji".

- Gđa Clinton i njezina zaklada izrazito su, ne samo pro-choice nego aktivno i financijski promiču "pravo" na abortus i potkopavaju instituciju obitelji te druge tradicionalne vrednote u SAD-u i globalno – piše Batarelo.

- Svaka Vaša riječ i svaki Vaš čin, kao hrvatske predsjednice, imaju veliku težinu. Na pozornici u New Yorku niste se samo vi grlili s gđom Clinton, nego se preko vas grlila i cijela Hrvatska. Da je to bio formalni državnički sastanak s formalnim političarom, donekle bismo to razumjeli. No, ovako ste izišli iz zadanih okvira. To je bila Vaša dobrovoljna odluka, ali za tu odluku želimo i neke odgovore. Uz sav sjajni PR za domaću uporabu, ipak su tu i neka pitanja koja zahtijevaju odgovor – piše Batarelo, pitajući predsjednicu zašto je dala  "svoj (i naš) kredibilitet takvoj jednoj kontroverznoj zakladi".

- Ako vjerujete u svetost života od začeća, zašto to ne izražavate dosljedno u svojim (neformalnim) susretima i zašto idete uopće na takve susrete?

Zašto kao (moderna) konzervativna predsjednica niste iskoristili taj svoj prvi boravak za susret s utjecajnim konzervativnim američkim političarima, institucijama i organizacijama – pita Batarelo predsjednicu.

- Nadam se da se slažete da ljudska i ženska prava počinju s temeljnim pravom, a to je pravo na život, pravo na rođenje. Tu su i druga velika pitanja vezana za majčinstvo, brak, obitelj, odgoj djece itd., koja su važna za stabilnost društva, jednako kao i ekonomska pitanja – piše u pismu, dodajući da bi mu bilo drago da predsjednica nađe vremena i da se ovaj događaj iskoristi "za veću usredotočenost na obiteljsku tematiku u Hrvatskoj".

- To je posebno važno s obzirom na to da je trenutna izvršna vlast u Hrvatskoj već od početka odbacila pojam „obitelj“ iz naziva ministarstva, kao i programe vezane za brak i obitelj. Spremni smo doći u izaslanstvu konzervativnih nevladinih udruga kako bismo razgovarali i našli zajednički jezik o obiteljskoj tematici – piše Batarelo.

>> Zašto Batarelu ne paše Kolindin ‘moderni konzervativizam’

Komentara 78

AS
ante_slavonac
07:50 11.03.2015.

Tko je Vice Batarelo?

DU
Deleted user
08:01 11.03.2015.

I Vi Gospodine Batarelo, kada ste gost neke emisije na HTV-u, ne znaci da se automatski slazete I podupirete politiku te tekevizijske postaje. Isto tako, ako nasa predsjednica koristi platformu Clinton zaklade da bi promotirala Hrvatsku i prava žena, to ne znaci da ona podrzava Clinton i njenu politiku.

Avatar @promatrač
@promatrač
08:34 11.03.2015.

Politika, a posebno svjetska je neprekidno balansiranje između onog što se zastupa i onog što trenutno vrijedi odnosno onog što trenutno jeste, ali također smatram da se Predsjednica mora jasno izjasniti odnosno javno iznijeti svoj stav naspram abortusa. Skoro sveve tkz demokršćanske europske stranke mogu slobodno i moraju iz svojih naziva izbaciti adjektiv "kršćanske" jer to već dugo više nisu. Njemačke CDU/CSU su najbolji primjer tog odstupanja. U biti se kod njih politički spektrum ne prepoznaje, politika je kod sviju ista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije