Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vice Batarelo:

'Orešković će pokrenuti gospodarstvo. Bit će socijalnih nemira, kao u vrijeme Thatcher i Reagana'

Vice Batarelo
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
31.12.2015.
u 12:03

– To je ono što konzervativni lideri rade, nepopularne stvari, a onda dođu ljevičari i potroše sav novac – kaže Batarelo iz Udruge Vigilare.

Vice Batarelo iz udruge Vigilare u emisiji Novi dan televizije N1 kazao je da vjeruje kako će mandatar Tihomir Orešković, kada postane premijer, pokrenuti gospodarstvo.

– Bit će to dolina suza i bit će socijalnih nemira, kao za vrijeme Margaret Thatcher i Reagana. To je ono što konzervativni lideri rade, nepopularne stvari, a onda dođu ljevičari i potroše sav novac. Kad je došao Zoran Milanović, bili smo spremni, očekivali smo bolne rezove, a on nije imao hrabrosti. Treba vidjeti hoće li ova vlada imati hrabrosti – rekao je Batarelo i dodao da će morati biti rezova u državnoj upravi.  – Imamo tisuće mladih koji odlaze, moramo brzo raditi, i da, to će stvoriti nemire. Imamo državne sindikate koji su tako jaki da će postati kao država. Imaju nekretnine, nije dobro kad su ovako jaki i kad politički manipuliraju – kazao je Batarelo i dodao da ljudi ne vole nepopularne stvari i odluke. 

"On je nepotkupljiv čovjek"

– To je odlika posebno poslijekomunističkih društava jer uvijek se očekuje da će netko drugi napraviti posao, a moramo ga napraviti sami – kaže Batarelo te dodao da mi u Hrvatskoj još nismo raščistili prošlost i stalno se u nju vraćamo. 

Batarelo je, opisujući Tihomira Oreškovića, kazao da je rukovodio proračunom koji je tri četvrtine proračuna Hrvatske. – On je nepotkupljiv čovjek, stekao je i želi vratiti društvu. Imate puno takvih slučajeva vani. On će tu veliku ljubav i stručnost implementirati u domovinu. On je od onih ljudi, kako se to kaže u korporativnom svijetu, koji idu prema cilju – kaže Batarelo i dodaje da je Orešković pravi čovjek za reforme i smanjenje troškova. 

>>Petrov i Karamarko obećali i olakšice i potpore i dolinu suza

>>Bilo bi čudo da nam nova vlada potraje do sljedećeg Božića

Komentara 92

Avatar smile
smile
12:20 31.12.2015.

Samo naprijed! Jednm se mora podvući crta. Život na dug, dug koji će se vraćati neke buduće generacije da bi mi živjeli lagodno. Ne, nemamo to pravo. Dosta. Ostavimo onima koji dolaze bolju Hrvatsku. Apsolutna podrška g. Oreškoviću.

PR
Proljeće1971
12:45 31.12.2015.

Ako nam je stalo do Hrvatske države mora se sve pretresti i okrenuti za 180° Ja pristajem na 5% odricanja na dvije godine ako će nam biti bolje a teško živim imam 4600kn nas troje.

IV
ivanlovin
12:31 31.12.2015.

ajmo vec jedanput i to napraviti. ja sam za

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije