Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smeta im buka pasa

Veterinarska stanica proširila se na deset metara od moje kuhinje

'buka02_ruk_sis_070710'
''
09.07.2010.
u 06:05

Zbog novih propisa o držanju pasa u Veterinarskoj stanici morali su dograditi novi smještaj za pse, no stanari okolnih kuća sada se žale da im je preblizu.

Stanovnici Nazorove i Gojilske ulice u Kutini, koji su najbliži mjestu gdje se nalazi Veterinarska stanica Kutina, ogorčeni su zbog svakodnevnog laveža i buke koju stvaraju psi u stanici, naročito u jutarnjim i noćnim satima.

Uime većeg broja domaćinstava iz spomenutih ulica, Antun Temšić, Stjepan Vračan, Stjepan Janečić, Zlatko Terzić, Josip Kovačić i Dubravka Ptiček ispričali su Večernjaku s kojim se problemima suočavaju već 15-ak godina, a posebice u posljednje dvije godine.

– Mi znamo da je Veterinarska stanica Kutina dobila na natječaju od Grada Kutine da organizira Higijeničarsku službu i udomljenje pasa lutalica. Sve je bilo podnošljivo dok su psi bili smješteni samo u starom objektu s čvrstim vratima. Međutim, problemi su nastali sredinom 2009. godine, nakon što je sklonište za pse prošireno gotovo na deset metara od moje kuhinje. Mi sada više ne možemo živjeti od buke i smrada – kaže prva susjeda skloništa pasa Dubravka Ptiček. Naime, tada su na snagu stupili drugi standardi te je pse trebalo primjerenije zbrinuti.

– Pisali smo peticiju koju smo osobno htjeli predati veterinarskom inspektoru Božidaru Boriću, ali on je kazao da dopis predamo u urudžbeni zapisnik ili da ga pošaljemo poštom preporučeno, što smo i učinili – kaže Stjepan Vračan, ističući da nikakav odgovor još uvijek nisu dobili.

Antun Temšić ističe kako su pomoć tražili i kod gradonačelnika Davora Žmegača, koji je obećao pomoći u rješavanju njihova problema, ali zasad bez rezultata, kaže Temšić.

– Navodno bi trebalo pronaći novu lokaciju za smještaj Veterinarske stanice, no to ide vrlo sporo – dodaje Temšić.

Građani Nazorove i Gojilske ulice nezadovoljni su zbog toga što se taj problem jako sporo rješava, pa će potražiti satisfakciju kod mjerodavnih službi u Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu poljoprivrede, zaključile su obitelji Temšić, Terzić, Janečić, Vračan, Kovačić i Ptiček.

Direktorica Veterinarske stanice Kutina Željka Banović uljudno je pokazala Rješenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvitka, kojim se odobrava rad Higijeničarske službe i skloništa za životinje u njihovu prostoru. Na primjedbe nekih građana angažirali smo tvrtku DARH iz Samobora koja je izmjerila buku koju stvaraju psi u našoj stanici. Buka je mjerena 16. i 17. studenoga, i dobili smo stručni nalaz da se ona kreće u dopuštenim parametrima. Znam da se ljudi bune i da imaju primjedbi, ali sve je u propisanim granicama i uvjetima, rekla je Željka Banović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije