Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:
Povratak na članak

'Treba što prije spustiti tenzije između Hrvatske i Srbije'

Vesna Pusić je rekla da je to "problem i jednoj i drugoj zemlji i neće se riješiti prebacivanjem krivnje"

Komentari 35

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:46 25.09.2015.

Auuu, evo i Besna se pridružila zloglasnoj osovini Beograd-Budimpešta-HDZ-Miki Maus-Harry Potter-Sauron. Srpski orao Milanović na 400 tableta na dan.

VL
TP
trias politica
08:57 25.09.2015.

Evo napokon i glasnogovornica "regiona" ima nešto za reći.

VL
PS
Psycho33
08:57 25.09.2015.

“Držite pozornost javnosti daleko od stvarnih društvenih problema, okupirajte im misli pitanjima bez važnosti. Zadržati javnost zauzetom, zauzetom, zauzetom, tako da nema vremena za razmišljanje, vratite ih natrag na farmu među druge životinje.” Izvod iz knjige “Tiha oružja za tihii rat” 2. STVORITI PROBLEME, PA PONUDITI RJEŠENJA Ova metoda se također naziva “problem-reakcija-rješenje.” Ova metoda stvara problem, “situaciju” koja izaziva neke reakcije u javnosti, tako da se ponudi glavna mjera za koju “vladari” žele da javnost prihvati, ali u normalnim bi se okolnostima tome protivili. Na primjer: Mediji razviju priču kako je došlo do pojačavanja urbanog nasilja. Javnost se uplaši, te na kraju pristaje na uvođenje novih sigurnosnih mjera i politike na štetu građanske slobode. Ili također: stvoriti gospodarsku krizu, te prihvatiti recesije kao nužno zlo  i u konačnici smanjenje socijalnih prava i rastavljanje javnih službi. 3. POSTUPNA STRATEGIJA Natjerati javnost da prihvati neprihvatljivo, treba primjeniti postupno stvaranje problema, na kapaljku, ako treba i godinu ili više. Na ovaj su način uvedeni novi radikalni društveno-ekonomski uvjeti (neoliberalizam) tijekom 1980-tih i 1990-tih: privatizacija, nesigurnosti, fleksibilnost, masovna nezaposlenost – jednostavno toliko promjena koje je bi izazvle revoluciju kada bi se uvele odjednom. 4. STRATEGIJA ODGAĐANJA Drugi način kako bi nepopularne odluke bile prihvačene jest da ih se nazove “bolnim i potrebnim” kako bi se zadobilo prihvačanje javnosti za buduće promjene štetne za pojedinca. Prema psihologiji lakše je prihvatiti buduću, nego trenutnu žrtvu. Prvo, jer se trud neće koristiti odmah. Drugo, jer javnost, mase, ima tendenciju očekivati da će se sve “sutra popraviti”, te da će se njihovo žrtvovanje vrlo vjerojatno izbjeći. To daje javnosti više vremena da se navikne na ideju promjene i da je u konačnici prihvati sa rezignacijom. 5. OBRATI SE JAVNOSTI KAO MALOM DJETETU Većina reklama usmjerenih na širu javnost koristi diskurs, argumente, likove, te posebno dječje intonacije, često u neposrednoj blizini slabosti, kao da su gledatelji vrlo mali ili mentalno oštećeni. Što više žele zabluditi gledatelje, to više primjenjuju infantilne tonove. Zašto? “Ako se obratite osobi kao da je u dobi od 12 godina ili manje, dakle, zbog sugestija, to će težiti, uz neku vjerojatnost, da će odgovor ili reakcija te osobe također biti lišena kritičkog osjećaja kao i u osobe od 12 godina ili mlađe.” Izvod iz “Tiha oružja za tihi rat” 6. KORISTI EMOCIONALNU STRANU Iskorištavanje emocionalnog aspekta gledatelja je klasična tehnika koja će uzrokovati kratki spoj kod racionalne analize. Štoviše, korištenje emocionalnog registra omogućuje otvaranje vrata za podsvjesno nametanje ideje, želje, strahova, prisila, ili izazivanja reakcije…

VL
Avatar Benedikta
Benedikta
09:12 25.09.2015.

Ministrice pa vaš je resor u pitanju, kako ste uopće mogli dopustiti da do ovoga dođe?!

VL
Avatar Benedikta
Benedikta
09:19 25.09.2015.

Vesnice, Vesnice, tvoja se (ne)sposobnost pokazala u velikom svijetlu.. Što je, Milanović te ne sluša ;)

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
09:47 25.09.2015.

Vesnice, pa upravo vi i vaši Kukurikavci dodatno narušavate već narušene odnose..

VL
BB
bblc
09:46 25.09.2015.

Auuuu koja je ova,gdje ona živi?

VL
BU
Bulaba
09:47 25.09.2015.

Ova Besna je ko zadnja jeftina uličarka, daje "ručni rad" svakome tko joj obeća da će ju podržati za glavnu sekretarku UN-a.

VL
Avatar comparator
comparator
09:03 25.09.2015.

Ajd ne glumi ! Znamo tko si .

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
09:40 25.09.2015.

ministarka besna se čudi krizi kak' pura drekku... pa to je tvoj posao dijete drago... presposobna ministarka vanjskih poslova, a ovih dana se sakriva od javnosti... gura ono spadalo od pomoćnika, joško nešto... ovo ti je najbolja reklama za mjesto u UN-u... poslije ovoga ćeš sigurno biti glavna kandidatkinja... haahah

VL
FI
franjo i ja
09:06 25.09.2015.

ona profesorka s osnvnom skolom ili mozda tecajem vecernje skole je za sve kriva!!!Ona svojim konstatnim forsiranjem nekakve juge je ovo i zahula,a sta drugo ocekivati od britanske spijunke,i zene koja nije provela 6 mjeseci u hrvatskoj koja veze nema s sadasnjosti i realnoscu.Umjesto da je uvela vize srbima bosancima makedoncima,ona im je sirom otvorila vrata!!!Mi se veselimo eu i odvanju konacno od njih a ona salje poruku dodite,ovo je najatipaticniji stvorenje u cijeloj vladi

VL
VE
verakruz
10:12 25.09.2015.

Nije je bilo tri dana, proljev čini svoje čim neko kaže nešto protiv Srbije. I evo je konačno, s izjednačavanjem krivice i smirivanjem tenzija. Jer ipak je riječ o Srbiji, njenim mentorima i financijerima. Na kraju, ipak će je oni podržati za mjesto glavne tajnice UN-a... Buahhhhhhhhh, ljudi moji, šta smo mi Bogu skrivili pa imamo ove ljudoždere i zombije na vlasti. Pa oni svaki Božji dan ruju i rade protiv Hrvatske... Nikad i niša dobro za hrvate nisu , niti će napraviti. Uništili su sve do čega su došli.

VL
AK
Al-Kvarizmi
09:30 25.09.2015.

Sjedilo njih desetak na obali Egeja. Znaš bolan, mogli bi mi malo skoknut pješke do Njemačke. To ti je tu blizu. A možemo malo i do Švedske studirati. Nemamo nikakve dokumente, al nema veze treba ilegalno prijeći samo četri- pet granica, prepješačit 1500 km i tu smo. Evo imamo u džepu svaki pod 5-6 tisuća eura taman da platimo sve troškove. U čas ćemo mi to. I krenu ti oni, a za njima spontano krenu još desetci tisuća. Jel ko normalan može vjerovati u takvo spontano "događanje naroda"? Osmišljeno, organizirano, financirano i izvršeno. Kad se lavina smišljeno pokrenula, sad juri i povećava se sama od sebe. Cilj destabilizacija EU, destabilizacija čitavog Balkana, podjele, svađe (očito uspješno). Specijalni rat! A Europa dršće izgubljena, ne zna što će i jedino što može i zna optuživati se i svađati međusobno.

VL
IZ
ivek.z.medjimurja
09:42 25.09.2015.

Riješit će se taj problem prvog dana nakon izbora jer tada vi više nećetr biti ministrica. Konaćno čemo dobiti ministra/ministricu vanjskih poslova, a ne da imamo kao sada, ministricu inostranih poslova.

VL
GO
goran2hr
09:02 25.09.2015.

Dokle god hrvatski političari na vlasti i tzv. oporbi, mediji i crkva, šalju poruke da Hrvati nemaju ništa protiv dolaska ilegalnih imigranata (i s njima vezanih troškova), dok se ilegalne imigrante odbija tako nazivati, nego im se tepa, dok se svi (nabrojani) groze bilo kakve učinkovite zaštite hrvatske granice (ograda, vojska, sudsko kažnjavanje ilegalnog prelaska, deportacija dezertera u Siriju), dok se odbija referendumom pitati hrvatski narod što većina misli o tome (ograda ili ovo što imamo), dok se kriju hrvatski troškovi ovakve politike (materijalni, financijski, gospodarski, ekološki).... dotada Srbija je u pravu. Oni mogu o nama (Hrvatima) rezonirati ovako - volite ih (ilegalne imigrante), želite ih, empatični ste, ničim ih ne sputavate, e pa evo vam ih.

VL
EB
eto_bas_zato
10:43 25.09.2015.

Evo je, čudim se kako se prije nije posvađala sa Zokijem oko ove situacije sa Srbijom!

VL
HR
hr76
12:25 25.09.2015.

Kaže osoba koja je cijelu krizu i započela poručujući cijelom svijetu da je Hrvatska granica otvorena za tranzit izbjeglica. I onda kad su krenuli na nas, tek onda smo ju zatvorili, no ne tamo gdje smo trebali, a to je u kukurizištima s vojskom, već smo zatvorili službene granične prijelaze na koje ionako izbjeglice ne idu. Ako ova postane tajnica UN-a, selim na Mars!

VL
DD
ddh
10:21 25.09.2015.

Ovo nije nekaj, kaj se bi nekome predvidjalo. Cirkus sa Srbijom zakuhali su bahati Milanovic i njegova vlada zajedno s Pusickom, da bi ta ista koja je u ekipi koja je skuhala tu kasu sad opominjala, da tenzije treba spustiti. Pa sto ih ne spusti, nego ih i dalje podgrijava? To je jos samo slijedeci dokaz, da su vladajuci sa njhihovim "Führerom" i Pusickom na celu potpuno izgubili kompas. Nece niti nikoga zacuditi, ako oni sa svojim medijima pocnu traziti krivca negdje drugdje i na kraju za cijeli cirkus proglase jednog Karamarka odgovornim. Da komunisticka vecina u Saboru ima barem malo digniteta, opozvao bi Sabor tu vladu odmah, da ti komunisti ne naprave nepopravljivu stetu Hrvatskoj. Sad izigravaju domoljublje i smeta ih, da ih Srbi usporedjuju sa NDH, a Srbi to rade zadnje tri i pol godine iz dana u dan. Svo to vrijeme "Führer", Pusicka i Josipovic su Srbima lifrali podlogu za to i izmisljali u Hrvatskoj samo od njih vidjene fasiste i ustase. A sad prije izbora su postali nesto poput domoljuba, pa ih ono sto ih nije smetalo u principu od 1990-e do jucer, danas smeta. A sukreatorica toga cirkus sa Srbima, Pusicka opominje, da treba sniziti tenzije. Pa do djavola, to je njezin posao. Zakaj to ne dela?

VL
DU
Deleted user
10:25 25.09.2015.

Yes, samo smo tebe čekali, kako se rešavaju balkaniše problemiše koje ste sami stvorili, ajde više teraj sa novina i tv-a, ucrvili ste se...

VL
Avatar Semper5
Semper5
10:30 25.09.2015.

Ohoho, Vesna nam se probudila. Jesi objasnila stvari kolegi Milanoviću?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.