Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vesna Pusić najavila nastavak suradnje s Iračkim Kurdistanom

U Ministarstvu vanjskih poslova prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala je sastanak s Mustafom Falahom Bakirom, ministrom vanjskih poslova regije Irački Kurdistan
17. srpnja 2015. u 16:15 4 komentara 313 prikaza
vesna pusić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

- Ovaj sastanak iskoristili smo za nastavak suradnje koja je započela prilikom našeg svibanjskog posjeta Bagdadu i Erbilu – izjavila je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, nakon današnjeg posjeta ministra vanjskih poslova Regije Iračkog Kurdistana, Mustafe Falaha Bakira.

Hrvatske tvrtke pokazuju interes za suradnju s regijom Iračkog Kurdistana, rekla je ministrica, podsjetivši kako je Hrvatska dio antiterorističke koalicije te da je donesena odluka o pomoći hrvatskih snaga pešmergama. 50.000 dolara humanitarne pomoći Kurdistanu je preko UNHCR-a poslano prošle godine, a još će toliko biti poslano nakon što odluku odobri Vlada na svojoj sjednici sljedeći tjedan. 

- Osim suradnje na humanitarnom planu i na području obrane, nadamo se da će se stvoriti osnove za gospodarsku i institucionalnu, kao i za suradnju na području obrazovanja te kulture - naglasila je ministrica Pusić.

Ministar vanjskih poslova regije Iračkog Kurdistana je, zahvalivši na vojnoj i humanitarnoj pomoći, naglasio kako postoji mogućnost suradnje s Hrvatskom i na brojnim drugim područjima. Istaknuo je kako je Kurdistan suočen s brutalnim neprijateljem ISIL-om na svojim granicama te kako se, zbog izbjegličkog iskustva koje ima stanovništvo ove regije, otvaraju njezine granice ljudima s istom sudbinom. - Želimo nastaviti borbu s ISIL-om, ali za to nam je potrebna pomoć međunarodne zajednice - rekao je ministar Bakir.

>>Evo koji je najbolje, a koji najgore ocijenjeni ministar u Vladi!

>>Vesna Pusić: Vučić ima još veći problem nego što se mislilo

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar viki_nuland
  viki_nuland:

  Od kada je "Iracki Kurdistan" drzava da ima ministra vanjskih poslova ? Je li to kao sto je Hrvatska jedno vrijeme imala SAO Krajinu, s svojim tzv. "ministrima" pseudodrzavu u drzavi ?

 • bblc:

  Pusićka mu 'pevala-bum cile bum',pesmu lepe brene,voli regijon i gtovo.A što ćemo mi koji ne volimo regijon?

 • Avatar deziderij
  deziderij:

  Ova, nazovi minstrica, sve što radi radi u korist vlastite štete ove jadne banana države u kojoj i ovakve mogu biti na ključnim funkcijama.