Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške riječi

Verbalni obračun predsjednica NO-a i Programskog vijeća HRT-a

zgrabljić
Marin Tironi/PIXSELL
16.05.2011.
u 17:27

- Nije nešto trulo u državi Danskoj, jer nismo u Danskoj, nego na HRT-u, kazala je Nada Zgrabljić-Rotar Silviji Luks

Zajednička sjednica Nadzornog odbora i Programskog vijeća HRT-a, koja je danas popodne bila hitno sazvana zbog rokova za raspisivanje natječaja za novog predsjednika uprave HRT-a, a koje im je nametnuo novi, prošli petak u Saboru prihvaćen Statut HRT-a, počela je neočekivanim verbalnim "čerupanjem" predsjednice NO-a Silvije Luks i predsjednice PV-a Nade Zgrabljić-Rotar.

Naime,  dogodio im se mali gaf jer je hitna sjednica sazvana prije nego što je Statut i formalno objavljen u Narodnim novinama, pa je Luks prozvala Zgrabljić-Rotar zbog brzopletosti, a ova joj odgovorila optužbom zbog agresivnosti i iznošenja vlastitog stava u Saboru uime Programskog vijeća, na što nema pravo, pa se nastavak diskusije, kojem su se priključili i ostali vijećnici, vodio u prilično žestokom tonu.

- Netočno je i nekorektno i vrlo agresivno s vaše strane te kontraproduktivno za rad ovoga tijela to što govorite. Sjednica je morala biti sazvana danas ili sutra. Kako sutra vijećnici nisu mogli, sazvana je danas. Nije nešto trulo u državi Danskoj, jer nismo u Danskoj, nego na HRT-u. Imat ćemo hitne sjednice kad god budemo trebali, povišenim tonom je parirala jedna predsjednica drugoj, tj. Nada Zgrabljić-Rotar Silviji Luks. A ona je pak uzvratila da žurnost vodi u kaos te da, ako nije zadovoljna radom Sabora, svoje nezadovoljstvo može izraziti na sljedećim izborima...

Palo je još dosta grubih riječi s obje strane, pa je Zgrabljić-Rotar predložila zaključak o tome da se Vijeće i Nadzorni odobor ograđuju od izdvojenog mišljenja Silvije Luks, koja je u Saboru javno iznijela svoj osobni stav o prihvaćenom Statutu HRT-a (tj. izjavom da Statut nije idealan), čemu se Luks opet oštro usprotivila. Stoga je gotovo jednosatna rasprava o tome ipak  zaustavljena i prešlo se na ono zbog čega je zajednička sjednica i sazvana, a to je prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za predsjednika uprave HRT-a. No, ni to nije išlo glatko.

- Uvjeti za natječaj su vam takvi da se otvara mogućnost da se na njega javi samo trenutačni v.d. glavni ravnatelj HRT-a ili netko s burze - opet je replicirala S. Luks i upozorila na mogućnost da se natječaj i ponovi. Nastavilo se raspravom o uvjetima koje mora ispunjavati budući predsjednik uprave HRT-a, pa je i tu bilo kojekakvih prijedloga, od provjere znanja stranog jezika kandidata do toga može li kandidat biti državni dužnosnik ili ne.

Na kraju je tekst ipak dogovoren i usvojen i odlučeno je da će natječaj biti otvoren 20 dana od dana objave u Narodnim novinama te u dnevnim tiskovinama i na internetskoj stranici HRT-a.

Ključne riječi
HRT

Komentara 34

DU
Deleted user
17:53 16.05.2011.

\"Nije nešto trulo u državi Danskoj, jer nismo u Danskoj nego na HRT-u, kazala je Nada Zgrabljić-Rotar.\" Pa naravno da nisi u Danskoj, da si u Danskoj znao bi se red, rad i disciplina bez muljanja i demagogija i jeftinihh trikova koje još samo Hrvati mogu popušiti. Ti si gospođo na HRT-u koji se već dokazao po silnim skandalima i makinacijama a red kakav je u Danskoj ti može biti samo san.

OB
-obrisani-
18:12 16.05.2011.

Nešto je trulo u državi horvatskoj, a to je TV, UDBO - yutel - TV

BL
Blizard
12:08 17.05.2011.

Ma naopako , ako mislis duze zivjeti ,bole da si slijep i gluh !! HI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije