Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Gradiška

Vepar napao i teško ozlijedio lovca

vepar
Foto: Jelenko Topić
10.10.2014.
u 07:00

Lavež pasa i javljanje traga od samog puštanja navijestila je crnu divljač negdje u blizini

Lov na površinama Lovačkog društva "Podložje-Ključevi" iz Nove Gradiške umalo je tragično završio. Teške ozljede zadobio je lovac Stjepan Stipo Dević iz Davora, koji se nalazi u novogradiškoj bolnici. 

- Kako prepričati taj lov, još uvijek je knedla u grlu, srećom kako je na kraju završilo, možemo biti sretni da nije gore –pričaju sudionici lova kojih je bilo 20. Odlučili su loviti na terenu pod nazivom "Velika tabla".

Lavež pasa i javljanje traga od samog puštanja navijestila je crnu divljač negdje u blizini.  Pred sam kraj pogona  6-7 pasa stisne vepra u ćošak branjevine, mp on ne želi izaći na čistinu. Na lajanje pasa u mjestu, vepar se zakrenuo i otišao prema Deviću koji je ispalio jedan hitac, nakon čega vepar se okreće na njega i u gustom crnom trnu uspijeva srušiti lovca, a on još na izmaku snage i upućuje još jedan hitac. Zbog iznemoglosti pogađa šiju vepra nakon čega mu on nanosi teške ozljede noge (lista) i posjekotine na ruci, pa je pozvao pomoć, prišlo je nekoliko lovaca, te uz velike napore jedan lovac uspijeva na samo par metara odstrijeliti pomahnitalog vepra.

Sudionicima ovakvog lova mnogo stvari je u teškim trenucima prošlo kroz glavu, jer nesreća se  mogla dogoditi svakome. Vepar star pet do šest godina težine preko 170 kg, ovaj lovni dan je učinio opasnim za sve. Tvrde da je divlja svinja opasni kralj šikare, a najavili su Stipi za uspomenu  iskuhati kljove  vepra, te ih poslati na ovogodišnju ocjenu lovačkih trofeja novogradiškog kraja.

>> Usmrtili vepra u zamci pa ga sakrili u bačvu

Ključne riječi

Komentara 3

SI
simeeee
10:25 10.10.2014.

Sram i stid bilo ovog vepra, ovako napasti lovca koji ga je zajedno sa svojih 20 naoružanih prijatelja i čoporom pasa samo htio odstreliti...ovo zaslužuje svaku osudu prema ovoj životinjskoj vrsti!!!

MX
Mister X
10:48 10.10.2014.

te uz velike """napore jedanoga hrbroga lovac """"uspijeva na samo par centi- metara odstrijeliti pomahnitalog vepra. Vidimo tko je ovdje kriv ne pijan čopor lovaca sa dugim i duplim cjevima nego kako nam profesinalac novinar opisuje teško ranjen ali """""pomahnitali"""""itali""""" vepar. Što drugo nego čestitati ne pomahnitaloj dvadesetorici sa oštrim psima što su uspijeli jednu ne pitomu svinju uz toliko malo "gubitaka" nakon puno metaka da ubiju i da se slikaju kao pravi heroji i po"bjednici" u toj teškoj krvavoj borbi za hranu i po-bjedu 20 profesinalaca nad jednom nenormalnom ludom šumskom životinjom ....

Avatar angel!
angel!
11:20 10.10.2014.

hrabri lovac,usamljen sa 20 svojih lovaca i goloruk sa dvocjevkom u rukama i coporom pasa...e bas je hrabar...jos hrabriji je kad ubije srnu koja vazi za jednu od najopasnijih zivotinja podno papuka i psunja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije